avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Valabilitate buletin pentru a pleca din tara
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Valabilitate buletin pentru a pleca din tara

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. In curand trebuie sa plec din tara dar imi expira buletinul peste trei luni (si mie si unuia dintre copiii minori pe care ii iau cu mine). Eu ma incadrez in perioada asta, adica imi expira dupa aproape doua luni dupa ce ma intorc, dar mi-a spus cineva ca trebuie sa fie valabil cel putin 6 luni in momentul cand ies din tara. Este adevarat? Mentionez ca am facut o procura speciala pentru doi minori, pe care ii iau cu mine, in care este mentionata perioada cat stam plecati.
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:06, 23 Iunie 2014
Ati fost informata gresit.
Puteti pleca cu buletinele pe care le aveti.
Prevederea cu cele 6 luni se refera la pasapoarte pt anumite destinatii de calatorie. Daca dvs puteti calatori cu buletinul, inseamna ca mergeti in Europa si documentele de calatorie sunt valabile pana in ultima zi inscrisa in act.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport biometric laur006 laur006 conform legislatiei romane actuale,pasaportul diplomatic este sau nu biometric ??? (vezi toată discuția)
Am nevoie de imputernicirea tatalui ? diana claudia diana claudia as dori sa stiu daca am nevoie de imputernicirea tatalui ca sa plec in romania din italia.avem o fetita de un an care are si certificat si pasaport iar eu in ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pentru calatorie minor din anglia spre romania milimilagros milimilagros As dori sa stiu daca pot parasi Anglia cu un minor, in conditiile in care am venit aici acum 4 luni pe baza unei procuri facute la notariat , semnata de tatal ... (vezi toată discuția)