avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... I-am rupt nasul din greseala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

I-am rupt nasul din greseala

In urma cu cateva zile am avut o altercatie cu un coleg de facultate.I-am dat eu cu mana in par"gluma-nimic sexual" :)) la care el m-a prins de cap si ma tinea aplecat(si adresa injurii).In momentul ala eu am dat cu mana sa ma eliberez si i-am rupt nasul aparent(conform cert. medico-legal pe care si l-a scos). In conditiile astea ce se intampla? Pot invoca legitima aparare(am martor care sa ateste cele intamplate) ? Mentionez ca eram amandoi sub influenta bauturilor alcoolice (el era si posibil drogat ). A zis ca vrea sa ne intelegem si vreau sa vad daca am cu ce sa negociez pentru a nu se ajunge in instanta.
Ultima modificare: Luni, 23 Iunie 2014
Cosmin0B, utilizator
Cel mai recent răspuns: ILIE DORIN , Mediator 12:59, 23 Iunie 2014
Legitima aparare trebuie demonstrata.
Este in legitima aparare persoana care savarseste fapta pentru a inlatura un atac material, direct, imediat si injust, care pune in pericol persoana sa, a altuia, drepturile acestora sau un interes general, daca apararea este proportionala cu gravitatea atacului.
In cazul dv este greu sa invocati "legitima aparare",respectiv ca ati prevazut actiunea partii adverse,de vreme ce ambii va aflati sub influenta bauturilor alcoolice (el era si posibil drogat

Ca sa puteti proba ca va aflati in legitima aparare, aveti nevoie de martori si de declaratia dv, de marturia pe care eventual sa o dati in fata organlor de cercetare/instanta
Cred ca cea mai buna varianta ar fi o intelegere amiabila intre voi. E pacat sa va alegeti cu dosar penal pentru o agresiune de acest gen. Discuta cu el sa vezi ce vrea de la tine si apoi vezi cum iti negociezi o solutie amiabila.Plateste-i spitalizarea, sau ce pretentii are el si vezi cum e.

Prin mediere, ai un avantaj si o siguranta de genul acesta
Art. 69 (1) În cazul în care procedura de mediere se desfăşoară înaintea începerii procesului penal şi aceasta se închide prin soluţionarea conflictului şi încheierea unei înţelegeri, potrivit art. 56 alin. (1) lit. a), prin derogare de la dispoziţiile art. 157 alin. (3) din Codul penal, fapta nu va atrage răspunderea penală pentru făptuitorul cu privire la care conflictul s-a încheiat prin mediere.
Ultima modificare: Luni, 23 Iunie 2014
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi invinuit de vatamare corporala, chiar daca am fost in legitima aparare ? andrei_cov andrei_cov Buna ziua, As dori sa stiu ce as putea risca in cazul unei loviri corporale urmate de un C.M.L. de ingrijiri medicale de 4-5 zile, unui minor de 17 ani. ... (vezi toată discuția)
Ce se poate intampla??? nanucu nanucu In urma cu 2 saptamani am avut o altercatie cu un coleg, ne-am injurat, el a venit mi-a dat o palma, dupa care ne-am impartit cate un pumn, el mi-a invinetit ... (vezi toată discuția)
Legitima aparare. ContSters75393 ContSters75393 Cand se considera legitima aparare?O sa va relatez un caz ptr ca nu stiu cind se considera legitima aparare. Un vecin de-al meu pleaca intr-o seara in jurul ... (vezi toată discuția)