avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract inchiriere dupa vanzare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract inchiriere dupa vanzare firma

Este urmatoarea situatie: Firma X are un contract de inchiriere spatiu intr-un complex comercial privat pana in 2017. Firma x este cumparata de y cu tot cu marfa din magazin.
Contractul de inchiriere ramane valabil cu toate conditiile?(chirie de exemplu si perioada contractuala)? trebuie sa anunt schimbarea de proprietar de firma la birouri? Proprietarul complexului are vre-un drept sa suspende contractul de inchiriere?
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 19:21, 23 Iunie 2014
Potrivit art. 1805 C C daca contractul de inchiriere dintre firma X si chirias nu are clauze contrare (adica clauze care sa interzica schimbarea chiriasului in lipsa acordului expres al proprietarului sau sa o conditioneze intr-un fel sau altul) contractul ramane valabil. Eu as sugera sa aduceti la cunostinta proprietarului cesiunea partilor sociale pentru a evita orice discutii ulteriorare. (Bunaoara sa spuna ca nu primeste pretul de la firma care a cesionat pentru ca nu este titularul contractului.)
Are acest drept daca exista clauze contractuale in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un proprietar poate prelua in custodie marfurile chiriasului pentru recuperarea chiriei restante? minalex minalex Contractul de inchiriere a fost reziliat unilateral de catre CHIRIAS in feb 2009.Proprietarul si/a dat acordul scris de reziliere. In continuare,dupa ... (vezi toată discuția)
Acord de subinchiriere ataela1 ataela1 Buna ziua, Daca contractul de inchiriere a unui spatiu este incheiat la notar,este necesar ca si Acordul de subanchiriere a acelui spatiu,dat de catre ... (vezi toată discuția)
Rezilierea unui contract de inchiriere - cesiune Crispy Crispy Buna ziua, as avea si eu o intrebare la dvs., daca se poate sa ma ajutati : asadar, voi expune cat mai pe scurt situatia : in 2006 am incheiat un contract ... (vezi toată discuția)