avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Ajutor - obligatii PFA fara venit
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Ajutor - obligatii PFA fara venit

Buna seara! Am infiintat un pfa in 15mai2014. pana in prezent nu realizat nici un venit. am vazut ca trebuie sa delcar/platesc impozitul pe venit si cass care trebuie achitat pana in 25.06.2014. eu cum trebuie sa procedez in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 22:37, 23 Iunie 2014
La infiintare, daca ati optat sa fiti impozitat pe venitul real si in D220 depusa la infiintare ati completat venitri si cheltuieli estimate pentru acest an, trebuia sa va vina acasa o decizie de la finante cu ratele anuale de plata in contul impozitului pe venit si contributiei la sanatate. Daca inca nu ati primit, mergeti la ei si rugatii sa va spuna cat aveti de plata in aceasta luna pentru ca daca nu platiti va pun penalitati.
Daca nu aveti in alta parte un contract de munca valabil, trebuia sa depuneti si D600 cu venitul lunar asigurat pentru plata asigurarii la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa dupa infiintare florinf69 florinf69 buna seara, sunt florin si vreau sa fac un PFA, ma ocup cu obiecte hand-made. am studiat primii pasi pentru infiintare, m-am lamurit. dar dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe venit si cass -pfa mirusaby mirusaby Buna ziua, sunt PFA infiintat in 30.04.2014, va rog sa-mi spuneti trebuie sa platesc impozit pe venit si CASS acum la 25 iunie? Mentionez: am facut 2 ... (vezi toată discuția)
Ce pasi trebuie sa urmeze o i.i. de-a lungul anului? staycu staycu Buna ziua, Am infiintat o Intreprindere individuala in februarie 2014. Nu am angajati, lucrez pe cont propriu, contabilitatea o tin eu in partida ... (vezi toată discuția)