avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intrare in legalitate cu balcon acoperit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intrare in legalitate cu balcon acoperit

In urma cu vreo 15 ani, tata impreuna cu vecini din laterale au hotarat sa acopere balconul care se afla la etajul 1 al unui imobil. precizez ca deasupra pana la acoperisul blocului nu mai exista alte balcoane si din aceasta cauza erau supuse intemperiilor si caderilor de tigle si excremente de porumbei tot timpul anului. Au confectionat un acoperis comun si au montat ulterior si ferestre tip termopan. Problema este ca aceasta lucrare sa facut fara autorizatii de constructie . Un vecin nou mutat in imobil chiar deasupra mea este deranjat ca nu are o priveliste placuta din cauza resturilor care se mai aduna pe acoperis pana vine cate o polaie mai serioasa. Am fost reclamat la Primarie dar nu am primit amenda pentru ca termenul sa prescris,dar am fost sfatuit sa ma inteleg amiabil cu el. Nu prea reusesc acest lucru si doresc sa stiu de ce acte am nevoie ,cam care sunt costurile si care sunt riscurile daca voi fi chemat in instanta. Acoperisul este trainic din tigla exact ca si acoperisul blocului si nu am modificat amprenta la sol sau volumetria acestuia. Insa am depasit limita plafonului dintre noi pe o portiune cam de un metru lungime si 10-15 cm inaltime din cauza pantei minime necesare scurgerii acoperisului. Din cate stiu fatada este spatiul comun si cu acordul a 2/3 din locatari pot cere in folosinta exclusiva acel petec de fatada.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:33, 23 Iunie 2014
Conform norme in vigaore proprietarul nu are dreptul sa schimbe destinatia si aspectul partii comune decat cu acordul asociatiei de proprietari
In conditiile in care a fost executat acoperis balcon ,suplimentar au fost montatat si tamplarie termopan-toate acestea fara autorizatie,pentru a intra in legalitate,executati proiect tehnic,
urmat de autorizatie constructie si certificat urnanism

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Închidere balcon Oana Adina Oana Adina Bună ziua. Am o nelămurire. Îmi trebuie autorizație de construcție în cazul în care doresc sa închid fațada balconului din termopan? Locuiesc la ... (vezi toată discuția)
Probleme infiltratii balcon iulia_ iulia_ buna ziua. am urmatoarea problema s locuiesc la penultimul etaj al unui bloc de 10 etaje. balconul de deasupra nu este inchis sau acoperit. de aceea cu timpul ... (vezi toată discuția)
Acoperisul balconului de la ultimul etaj geresy geresy Bună ziua, Locuiesc la etajul 10/10. Acum 2 săptămâni s-au montat schele pentru realizarea izolaţiei termice la faţada blocului. Zilele trecute ... (vezi toată discuția)