avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acte necesare pentru pensionare anticipata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acte necesare pentru pensionare anticipata

As dori sa stiu , in cazul in care un salariat vrea sa plece de la firma pentru a-s depune dosarul de pensie anticipata, care sunt obligatiile si ce formalitati trebuie sa infaptiuasca firma pentru a-i inchide persoanei contractul de munca si ai depune dosarul de pensie.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 09:09, 8 Iulie 2005
Salariatul face o cerere catre conducerea firmei prin care solicita pensionarea anticipata. Firma ii incheie carnetul de munca si anexeaza la dosar urmatoarele documente:
- Cererea tip de solicitare pensie anticipata
-Carnetul de munca (original +copie)
-Adeverinte cu sporuri si grupe de munca
-Certif. nastere (original +copie)
-BI/CI (original +copie)

***Angajatorul nu poate dispune incetarea contractului de munca decat dupa primirea deciziei de pensie***

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva sau pensionare Viorica Petre Viorica Petre Intai de toate buna ziua! Va propun un studiu de caz si va multumesc cu anticipatie pentru raspunsul dv. pe care il astept cu foarte mult interes. Unitatea ... (vezi toată discuția)
Contribuția de 2% pe salariu mfrasineanu mfrasineanu Am lucrat in România din anul 1971 pina in anul 1990. Locuiesc in America si nu știu cu sa procedez sa depun dosarul de pensie pt.limita de virsta. Nu am ... (vezi toată discuția)
Dosar pensionare analici analici Buna ziua Un angajat care a fost bolnav a primit decizie de penionare.Ce trebuie sa contina un dosar pentru pensionare pe caz de boala(ce documente trebuie ... (vezi toată discuția)