avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... blocare roti vehicul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

blocare roti vehicul

Buna ziua,
detin o parcare privata. Parcarea este prevazuta cu insemne vizibile care atentioneaza clar ca este privata si ca este interzis accesul autorturismelor care nu detin contract de inchiriere pentru locul de parcare, in caz contrar vor autoturismul le va fi blocat si vor plati o suma de x lei pe zi . Am voie sa blochez roata autoturismelor care folosesc fara drept parcarea pana la plata sumei respective? (Mentionz ca este vorba de dispozitiv omologat de tipul celor folosite de Politia Romana.) Daca ma puteti ajuta si cu actul normativ care imi permite sau imi interzice acest lucru. Multumsc.
Cel mai recent răspuns: CatalinEu , utilizator 12:27, 8 Iulie 2014
Conform OUG195/2002 Rep. un autoturism nu poate fi indisponibilizat decat in baza dispozitiei politistului rutier.
Puteti sa solicitati interventia la fata locului a unui echipaj de blocare/ridicare care in baza dispozitiilor politiei poate sa efectueze una din aceste activitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcarea in supermarket Tase Mihai Tase Mihai Am parcat mașina în parcarea supermarket peny Targoviste, am gasit roata blocată cu un dispozitiv gen caracatiță, si ea un bilețel în parbriz cu un nr ... (vezi toată discuția)
Legi parcare autoturism LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Stie cineva ceva legi care reglementeaza parcarile in Romania la modul general? De asemenea, stie cineva ceva legi care permit unor firme private ... (vezi toată discuția)
Blocare autoturism parcat pe proprietate privata gabi_ceausescu gabi_ceausescu As dori sa stiu daca este legal sa blochez un autoturism care a parcat pe un loc de parcare (proprietate privata, a fost cumparat si detin contract de vanzare ... (vezi toată discuția)