avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Comitet de Initiativa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Comitet de Initiativa

Va rog sa ma ajutati Sint presedinta a unei asociatii de proprietari care are 10 apartamente cu 10 proprietari
La avizier a aparut un anunt pus de catre un"comitet de initiativa" care au stabilit dupa o Adunare generala extraordinara a Proprietarilor la care au participat 8 persoane
a)pentru 2 apartamente au participat ambii membrii de familie dintre acestea una dintre familii are incuviintata evacuarea si nu detin carti de identitate la aceasta adresa
b)nu toti participantii au inaintat cerere de a se inscrie in asociatia de proprietari
c)au facut un proces verbal in care pe ordinea de zi au fost ordinea de zi a fost:
-destituirea presedintelui
-alegerea noului presedinte
Au hotarit ca in termen de 48 ore sa predau npului presedinte actele asociatiei
1.VA ROG SPUNETI-MI IN CE TERMEN TREBUIE SA RASPUND ACESTEI HOTARIRI
2.PUTETI SA MA AJUTATI CU UN MODEL DE CONTESTATIE IN INSTANTA
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: vrica , utilizator 06:57, 16 Iulie 2014
Din 10 apartamente, adica 10 voturi, cate au fost legal exprimate? De aici trebuie sa incepeti.
Iar daca s-a intrunit majoritatea ceruta de lege, nu aveti ce contesta, trebuie sa predati functia. Raspundeti la prima intrebare.
1-Conform dispozitiei in vigoare fiecare apartament are dreptul la 1 vot astfel incat "pentru 2 apartamente au participat ambii membrii de familie dintre acestea una dintre familii are incuviintata evacuarea si nu detin carti de identitate la aceasta adresa",datorita aspectului esential ca "una dintre familii are incuviintata evacuarea si nu detin carti de identitate la aceasta adresa",evident nu sunt intrunite cerintele legal prevazute ,respectiv tertii cu alt domiciliu nu pot vota in cadrul adunarii generale
2-
nu toti participantii au inaintat cerere de a se inscrie in asociatia de proprietari

Pe cale de consecinta proprietarii care nu sunt si membri ai asociatiei de proprietari au aceleasi obligatii,dar nu au dreptul sa voteze in cadrul adunarii generale-respectiv voturile acestora sunt nule
3-
Au hotarit ca in termen de 48 ore sa predau npului presedinte actele asociatiei

In conditiile in care exista dispute,suspiciuni si neintelegeri,apreciati ca se justifica efortul dv de a starui sa exercitati responsabilitatea de presedinte de asociatie de proprietari ?
Teoretic aveti la indemana
L nr 230/2007 Articolul 26
Daca o hotarare a adunarii generale este contrara legii, statutului sau acordului de asociere a asociatiei de proprietari ori este de natura sa produca daune intereselor proprietarilor, acestia pot ataca in justitie respectiva hotarare, in termen de 45 de zile. Actionarea in justitie nu intrerupe executarea hotararii decat in cazul in care instanta dispune suspendarea acesteia.
Va multumesc foarte mult
Ma puteti ajuta cu un model de contestatie si suspendare totodata
vrica a scris:

... nu detin carti de identitate la aceasta adresa


Proprietarul unui apartament poate sa locuiasca in alta parte, dar TOT proprietar ramane, cu toate drepturile si obligatiile !

Scuze am vrut sa spun ca in instanta s-a obtinut anularea contractului vanzare cumparare al ap.

Alte discuții în legătură

Adunare generala dupa/contra adunare generala? mira55 mira55 Fiind solicitat de un bun prieten pentru un raspuns la o situatie delicata, va solicit si dvs o opinie. In blocul in care locuieste amicul meu, conform Legii ... (vezi toată discuția)
Proprietarii care nu sunt membri in asociatie pot participa la adunari? Mihaflorica Mihaflorica Asociatia de proprietari constituita intr-un cartier de vile nu accepta prezenta la adunari a proprietarilor care nu sint membri,desi sint locatari ai ... (vezi toată discuția)