avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Comitet de Initiativa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Comitet de Initiativa

Va rog sa ma ajutati Sint presedinta a unei asociatii de proprietari care are 10 apartamente cu 10 proprietari
La avizier a aparut un anunt pus de catre un"comitet de initiativa" care au stabilit dupa o Adunare generala extraordinara a Proprietarilor la care au participat 8 persoane
a)pentru 2 apartamente au participat ambii membrii de familie dintre acestea una dintre familii are incuviintata evacuarea si nu detin carti de identitate la aceasta adresa
b)nu toti participantii au inaintat cerere de a se inscrie in asociatia de proprietari
c)au facut un proces verbal in care pe ordinea de zi au fost ordinea de zi a fost:
-destituirea presedintelui
-alegerea noului presedinte
Au hotarit ca in termen de 48 ore sa predau npului presedinte actele asociatiei
1.VA ROG SPUNETI-MI IN CE TERMEN TREBUIE SA RASPUND ACESTEI HOTARIRI
2.PUTETI SA MA AJUTATI CU UN MODEL DE CONTESTATIE IN INSTANTA
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: vrica , utilizator 06:57, 16 Iulie 2014
In acea adunare generala trebuia sa lamuriti problemele. Nimeni dinafara asociatiei nu va poate tine in functie impotriva vointei majoritatii proprietarilor.
Daca sunt 10 proprietari si (scazand doua persoane care erau din aceeasi familie) la adunare au participat 6 proprietari asta inseamna ca adunarea a fost statutara din punct de vedere al cvorumului si a luat legal hotarari.
Faptul ca unii nu erau membri ai asociatiei pana la accea adunare, nu-i opreste nici o lege sa-si exprime adeziounea la asociatie chiar in acea adunare generala.
Daca au ales alt presedinte trebuie sa-i predati documentele, stampila...
Ati participata la acea adunare?
NU
Vedeti!? Daca ati fi participat poate ca aveati cateva argumente si aveati posibilitatea da dati explicatii cu privire la nemultumirile vecinilor. Poate ca o parte din ei va apreciau activitatea si ar fi votat pentru dumneavoastra. Participand si dumneavoastra ati fi fost 7 prezenti din 10 proprietari si era suficient ca 3 sa voteze cu dumneavoastra si nu mai alegeau alt presedinte. Asa l-au ales un presedinte dintre cei prezenti pentru ca si daca ar fi vrut sa va realeaga pe dumneavoastra, nu ar fi fost posibil pentru ca nu erati prezenta.
Presedintele ca si membrii comitetului se aleg dintre cei prezenti, cu acordul lor.
Nu am participat intrucit din cei adunati 2( mama si fiu) fosti coproprietari au contractele de vanzare cuparare anulate in instanta,nu au cereri de a deveni membrii ai acestei asociatii,au executari silite de evacuare.
Alti 2(mama si fiica )coproprietare ale aceluias apartament astfel incit valizi dupa mine erau doar 5 cu drept de vot Daca eu ma duceam era statutara adunarea intrucit din 10 ap erau prezenti 6,in concluzir 50%+1 Ei cei 5 ar fi votat pentru doar eu nu
Adeziunea data in timpul adunarii nu trebuia sa fie consemnata in PV?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adunare generala dupa/contra adunare generala? mira55 mira55 Fiind solicitat de un bun prieten pentru un raspuns la o situatie delicata, va solicit si dvs o opinie. In blocul in care locuieste amicul meu, conform Legii ... (vezi toată discuția)
Proprietarii care nu sunt membri in asociatie pot participa la adunari? Mihaflorica Mihaflorica Asociatia de proprietari constituita intr-un cartier de vile nu accepta prezenta la adunari a proprietarilor care nu sint membri,desi sint locatari ai ... (vezi toată discuția)