avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Buna ziua.....daca am un salariat in preaviz din 10 iunie pana in 7 iulie( adica 20 zile lucratoare) ii fac decizia pentru somaj incepand cu 8 iulie? este corect?
Eu ca angajator ce trebuie sa-i mai inmanez salariatului pentru a se duce sa-si depuna dosarul la somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:47, 25 Iunie 2014
C.i.m. inceteaza la data expirarii perioadei de preaviz (07.07.2014).

La incetarea c.i.m., angajatorul va trebui sa-i elibereze fostului salariat :
- decizia de incetare a c.i.m.
- adeverinta de vechime pentru perioada lucrata de dupa 01.01.2011 daca are carnet de munca sau adeverinta de vechime pentru intrega perioada daca nu are carnet de munca
- adeverinta de somaj (anexa 26)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insarcinata si concediata mariana3040 mariana3040 supun atentiei dumneavoastra urmatoarea speta: lucrez intr-o scoala, cu contract pe perioada determinata, care expira in data de 7 august 2012. In data de 1 ... (vezi toată discuția)
Preaviz concediere draguf draguf buna seara ! pe deta de 5 iulie imi expira preaizul de concediere ! As vrea sa stiu ce hartii trebuie sa primesc la sfarsitul acestei perioade de la angajator ... (vezi toată discuția)
Obligatiile angajatorului in caz de preaviz blindulben blindulben ce pasi are de urmat angajatorul din momentul in care inmineaza preavizul salariatului? (vezi toată discuția)