avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile de concediu in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile de concediu in preaviz

Buna ziua! As avea o intrebare: in data de 17 iunie am depus cererea de demisie la actualul loc de munca, avand ultima zi lucratoare in data de 12 iulie. Mi s-a adus la cunostinta ca mai am 3,5 zile de concediu, pe care as putea sa le iau sau sa imi fie platite.
Am cerut liber pe 11 si 12 iulie, dar mi se refuza :(( deoarece nu au destui agenti care sa fie pe liniile telefonice in zilele respective - tin sa mentionez ca lucrez la call center si au diferite target-uri.
Intrebarea mea este, au acest drept sa refuze aprobarea concediului pe motiv ca nu au ei destui oameni?X-( Multumesc anticipat, Ioana Iulia
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:16, 25 Iunie 2014
Angajatorul are posibilitatea de a refuza acordarea CO. Daca angajatorul refuza sa acorde angajatilor concediul de odihna anual, angajatul este indreptatit sa introduca actiune la instanta competenta, in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului.
Multumesc pentru răspuns! Sa inteleg ca nu este nici o alta cale prin care se obtin acele zile de concediu cand am nevoie de ele? Ei refuza sa aprobe datele pe care mi le-am ales, dar sunt dispusi sa le plateasca :(( pe mine nu ma ajuta cu nimic ca mi le platesc...
Le puteti obtine numai daca va poate inlocui cineva pe durata celor doua zile de CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzare concediu odihna pe contract part-time vcoada vcoada Buna ziua tuturor, Sotia mea lucreaza in regim de part-time la un call center si se pare ca are probleme cu obtinerea concediului pe anul asta. In ... (vezi toată discuția)
Concediu refuzat in perioada sarbatorilor legale marian1992xy marian1992xy Buna ziua, Angajatorul, Regina Maria, imi refuza dreptul la concediu in perioada sarbatorilor legale. Munca in perioada sarbatorilor legale este prestata ... (vezi toată discuția)
Commpensare concediu de odihna / zile preaviz Ela87 Ela87 Buna ziua. Lucrez din 27.03.2017 la o firma cu CIM 8h/zi, 40h/ săptămâna,dispuse inegal. In data de 20.06.2017 mi-am dat demisia. Am continuat sa merg ... (vezi toată discuția)