Am semnat recent un acord de plata pentru niste facturi care s-au gasit in sold ( marfa ridicata si neachitata,plata trebuia sa sa faca prin OP),eu avand calitatea de gestionar.Pe acel acord de plata,ce a fost autentificat si la notar,am observat dupa ce l-am semnat ca s-a trecut gresit adresa punctului de lucru de unde s-au gasit facturile in sold( eu lucram pe strada Bucuresti 79,apare si in contractul de munca ,iar pe acord s-a trecut strada Bucuresti 59)
Intrebarea mea este,daca acest acord s-a autentificat de notar dar in acea locatie nu exista nici un magazin,eu mai sunt obligat sa respect acel angajament?In cazul in care nu reusesc sa restitui suma specificata,in acord era trecut ca se vor executa bunurile( nu detin nici un bun sau imobil pe numele meu);pot sa fiu executat din moment ce locatia trecuta in acord nu este reala?
Mai vreau sa mentionez ca pe acord era trecut articolul 326,fals in declaratii; nu este si acesta un fals in declaratii din partea angajatorului,fiind trecut un punct de lucru care nu exista?Pot sa combat acest acord in cazul in care se ajunge la executare?
Multumesc,
Nr. 59 in loc de 79, poate fi interpretat cu usurinta ca o eroare materiala. Din punctul meu de vedere, nu poate fi un motiv de nulitate a acordului de plata, atata timp cat numele firmei este corect.
Daca nu aveti bunuri nu are ce sa va execute.
Insa, daca nu achitati probabil societatea va face plangere penala pentru delapidare. Acesta era si scopul acordului, nu? Sa nu se mai ajunga in penal.
este o simpla eroare materiala care se poate corecta, ambele parti au citit la semnare deci si dvs trebuia sa observati la notar eroarea. acesta eroare materiala nu afecteaza valabilitatea actului.
Am inteles,multumesc.Mai am o intrebare,notarul a zis,dupa ce am citit acordul,ca daca nu platesc devine executabil si se va face poprire din salar,la noul job.Intrebarea mea este care este cuantumul maxim ce pot sa il retina lunar din salar? Sau se retine integral pana se acopera acea suma?
Multumesc