avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acte de plecare din tara cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acte de plecare din tara cu copil minor

Pentru plecarea la munca in alta tara, cu un copil de 11 ani, trebuie aprobarea tatalui copilului, in contextul in care sunt divortata?
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 08:50, 26 Iunie 2014
Depinde cum exercitati autoritatea parinteasca in comun, exclusiv dvs, aveti copilul in incredintare ? Ce va scrie pe hot de divort ?
Daca autoritatea parinteasca este exercitata in comun, atunci este necesar ca tatal sa-si dea acordul prin act autentic notarial cu privire la plecarea dvs impreuna cu minorul in afara granitelor tarii.
La ce varsta nu mai are nevoie de acordul tatalui? Copilul este incredintat la amandoi parintii.
dupa ce devine major nu mai are nevoie de acordul parintilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentant legal minor - urgent vilies0507 vilies0507 Bună ziua! Ce înseamnă să fii reprezentant legal al unui minor? Înseamnă că părintele care devine reprezentant legal are autoritate părintească ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor- autoritate parinteasca exclusiva prin acord baubau1608 baubau1608 Buna ziua. Am si eu cateva nelamuriri si as dori cateva explicatii de la oameni de specialitate. Eu si sotul meu ne vom desparti. Suntem parinti, motiv ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva, drept parintesc comun, daca tatal da declaratie notariala pentru libera circulatie pana minorul are 18 ani, se poate schimba si numele de familie al copilului? soangher soangher Buna,as avea si eu o intrebare,:suntem divortati,am cuatodia minorului dar avem dreptul parintesc in comun,tatal nu viziteaza minorul si nici nu plateste ... (vezi toată discuția)