avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia copilului pana la 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia copilului pana la 2 ani

Va rog sa imi spuneti daca cineva care traieste in Italia, a nascut si copilul este cetatean roman, beneficiaza sau nu de alocatia copilui de 200 lei pana implineste copilul 2 ani, si daca da ce acte trebuie sa depuna si unde anume.
Va multumesc
Da, poate sa beneficieze de alocatiea de 200 lei.
Se merge la primaria de care apartine cu domiciliul in Romania cu certificatul de nastere al copilului atat cel italian cat si cel din Romania, parintii amandoi si se depun in copii xerox, CI parinti. Fiecare primarie poate solicita si alte acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia pentru minori cu resedinta in italia OlahM OlahM Buna ziua, as dori o lamurire in privinta alocatiei pentru minori. Sunt in Italia de 9 ani impreuna cu fiul meu care are acum 13 ani. Avem toate actele in ... (vezi toată discuția)
Mama necasatorita, fara venituri, cu copil recunoscut de tata (cetatean strain) Angela36 Angela36 Buna ziua, Va rog ajutorul in urmatoarea situatie: Tocmai m-am intors din Italia cu fetita mea de 10 luni, pe care am nascut-o acolo si a fost recunoscuta ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in italia si nu are certificat de nastere zama cristian zama cristian Buna ziua. Un copil nascut in Italia, dintr-o relatie de concubinaj, cu ambii parinti romani, copilul este recunoscut de tata, este inregistrat la nastere cu ... (vezi toată discuția)