As dorii sa stiu daca se poate strica un drept de superficie?am dat o declaratie la notariat si am recunoscut un drept de superficie unui verisor,(care avea o camera dintr-o casa si eu alte 2 camere,dar camera lui era pe pamantul meu):(,fara a stii prea mult la ce sa ma astept si in ce consta,la o saptamana dupa decesul tatalui meu,si am realizat apoi ca am gresit.se poate revoca dreptul?si prin ce modalitate?astept raspunsuri si va multumesc anticipat
Declaratia notariala e un act juridic unilateral si in principiu nu este revocabil prin simpla razgandire. Totusi, durata superficiei este numai pe durata existentei constructiei. In aceste conditii, bucata din constructia verisorului existand deja pe terenul dvs., cu ce va deranjeaza ca i-ati recunoscut dreptul de superficie pentru acea portiune?
Sau ati fost in eroare cu privire la intinderea suprafetei pentru care ati consimtit la constituirea superficiei?
Nu este vorba ca m-am razgandit,eu nu am stiut intocmai ce reprezinta acel drept,si am crezut ca ai recunosc defapt faptul ca stiu ca are si el o camera in aceasi casa cu mine,eu am doua camere si acum am schimbat acoperisul la intreaga casa,si el nu a contribuit cu nimik,iar camera lui este intre camerele mele,si nu aveam cum sa fac doar pe camerele mele.initial a zis ca nu are pretentie sa tina camera acea si ca mi-o va lasa mie,cand am terminat actele,mele succesorale,l-am intrebat cat imi cere pe camera si a zis ca nu o da si vrea sa o tina.de acea vreau sa vad daca se poate strica,ca nu a fost corect cu mine,si sincer nici notarul nu mi-a explicat clar ce inseamna acel drept de superficie.