avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chemare in judecata pentru neplata datorii catre ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chemare in judecata pentru neplata datorii catre Asociatia de Proprietari

Buna ziua,

Sunt chemat in instanta in aceasta luna de catre Asociatia de Proprietari pentru neplata datoriilor acumulate din anul 2011 si pana in prezent . Am primit si eu ieri o copie a dosarului care a fost inregistrat la Judecatorie in care scrie ca proprietarul a refuzat sistematic sa plateasca.
Situatia mai exact sta asa : la finalul lui martie am primit o invitatie la sedinta de informare privind medierea -completata prost si cu multe neajunsuri legale, dar e irelevant- la care am raspuns. La intalnirea respectiva presedintele de asociatie mi a spus ca ar trebui sa incheiem un angajament de plata pentru achitarea datoriei. Am fost dispus la asta, dar mi a zis ca nu e pregatit atunci cu un formular, ... sa trec dupa Paste sa l semnam. Tot atunci am facut o plata in valoarea sumei cu care convenisem sa o platesc lunar de atunci.
In aprilie, mai, iunie am achitat de asemenea suma convenita.
Din lipsa de timp (si) din partea mea, angajamentul a fost semnat si inregistrat la 13 mai a.c.
Si totusi, ieri mi a sosit copia dosarului inaintat judecatoriei.
Ce ma sfatuiti sa fac ? Uit de angajamentul de plata si las instanta sa hotarasca in timpul pe care l cunoastem ca decide sau sa ma prezint la primul termen cu angajamentul si chitantele la primul termen sa mi expun parerea ?
Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 26 Iunie 2014
georgedr72, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:55, 26 Iunie 2014
Luati legatura cu administratorul Asociatiei si onorati-va platile in continuare ,conform angajamentului semnat. Va prezentati la Instanta la primul termen,cu dovada achitarii datoriilor pana la acel moment ,dovedindu-va buna credinta in acest mod.
Pentru a incheia litigiul este de preferat sa achitati debitul si copie dupa documentul justificativ=
chitanta sa il depuneti pana la primul termen de judecata,astfel incat instanta de judecata sa constate respectul,buna dv credinta si realul interes pentru achitare debit,astfel incat sa se constate ca nu mai exista obiectul actiunii,urmand ca instanta sa dispuna hotarare in consecinta
Chiar daca nu reusiti sa achitati integral debitul ,este de preferat sa depuneti la instanta dovada angajamentului si a platilor deja facute-fata de asociatia de proprietari-situatie in care instanta va dispune suspendarea cauzei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie asociatie adrianngr adrianngr am fost dat in judecata de asociatia de proprietari pentru o datorie de 3150 ron din care am platit 1500 ron.se poate incheia actiunea sau continua pana la ... (vezi toată discuția)
Restanta intretinere antonyc antonyc Buna ziua, As vrea sa stiu care este prioritatea si ordinea legala de achitare a restantelor catre asociatia de propietari , in fapt Am avut o restanta de ... (vezi toată discuția)
Proces judecata asociatia de proprietari purple_girl purple_girl Buna seara! Va contactez si eu in legatura cu o problema legata de asociatia de proprietari la care locuiesc. In urma unei datorii de 30 mil lei vechi ... (vezi toată discuția)