Buna ziua. Pe data de 4 mai m-am angajat la o societate, iar pe datade 8 mai am semnat contractul, cu o perioada de proba de 30 zile, pe o per. nedeterminata. Totul a decurs perfect pana in ziua de 11 mai (luni) cand m-au instiintat ca nu mai au nevoie de mine pt. ca se desfinteaza postul, ca sunt o persoana educata si provin dintr-o fam. buna (numai aberatii de motive) si mi-au zis ca pot sa plec urmand sa ma plateasca pt saptamana lucrata, ba mai mult presedintele a vb cu un prieten ce are o companie mult mai mare sa lucrez pt el. Ceea ce inseamna ca daca m-a recomandat, inseamna ca m-am incadrat pe postul pt care semnasem contractul. Contractul a fost semnat de presedintele asociatiei vineri, iar luni cand practic m-au dat afara mi-au spus ca nu am dreptul la nici unul din exemplare si nici la o instiintare din care sa rezulte motivele pt care m-au dat afara. In momentul in care m-am angajat la ei, am renuntat la alta oferta, iar acum am ramas fara nici una. Ce trebuie sa fac?
Va multumesc mult! Probabil ca s-au speriat, intru-cat mi-au comunicat verbal ca ma vor plati pt 30 zile si nu doar pt o saptamana cat am lucrat eu la ei. Intrebarea mea este daca in instiintarea pe care o voi face pt a-mi fi respectate drepturile ca si angajat pot trece si acest lucru. Pt. a fi remunerata trebuie sa astept ziua de salariu, sau se poate mai devreme! (nu mai doresc sa ii tot deranjez)si doresc ca maine cand le voi duce instiintarea sa stiu si de partea financiara daca din punct de vedere legal trebuie sa astept ziua de salariu ce este trecuta in contract.Va multumesc!
In mod normal, ei ar trebui sa va dea drepturile salariale la data lichidarii, insa sunt foarte multi angajatori care platesc aceste drepturi la data salariului trecut in cartea de munca.
lorellaloyd: Nu inteleg de ce ai citat art. 61 din Codul Muncii, cand in speta de fata este vorba de notificarea facuta de angajator privind incetarea CIM pe perioada de proba. Nu este vorba de nicio decizie de concediere.
Imi cer scuze dar nu am inteles. Sa trec sau nu in instiintare faptul ca au decis sa ma remunereze pt intreaga luna, desi eu am muncit doar o saptamana. Ce ma sfatuiti?
Pai nu aveti ce trece avand in vedere ca a fost o convorbire telefonica. Sa vedem intai ce scrie in decizie. Cine stie, poate asteapta sa treaca toata perioada de proba :)