avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigiu contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigiu contract munca

Buna ziua. Sunt sofer de tir angajat in Ro dar conduc pe comunitate. Am fost angajat cu " salariu " 1200euro/luna dar am fost platit cu 12 eurocenti/km. Am poze facute cu telefonul dupa mesajele ce le-am primit pe " computerul " camionului. Pe baza acestor poze pot da in judecata firma sau mai trebuiesc dovezi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:38, 27 Iunie 2014
Se poate da in judecata firma si se poate dovedi prin orce mijloace de proba,dar sa fie concludente si pe baza lor sa se poata stabili exact ce s-a intamplat.
E bine sa aveti si o dovada scrisa,un fluturas de salariu sau un extras de cont daca sau virat banii pe card,etc.Daca nu avet puteti cere ca angajatorul sa va elibereze o dovada a platii salariului,daca intelege sa nu onoreze cererea ,cereti instantei sa oblige angajatorul la prezentarea actelor contabile cu privire la salariu.
La momentul angajarii, ce este specificat in contractul de munca, respectiv care este salariul lunar, respectiv nivelul salarial pentru care se platesc dari de natura salariala. Daca angajatorul nu isi respecta obligatiile aveti tot dreptul sa va recuperati drepturile pe calea instantei, respectiv pe Litigii de Munca.
Incadrarea in cim era 850lei si eram trecut ca sofer "chior" ( cod 833201 ) si nu ca sofer de mare tonaj care e alt salariu. Fluturas nu a existat. ... deci e groasa treaba.
Consider ca poti demonstra neachitarea salariului, respectiv prin nesemnarea fluturasului. Dar daca angajatorul iti vireaza banii pe card, pentru el este proba ca te-a platit, si daca suma este mai mare decat pe contractul de munca, poate include chiar si diurnele. Trebuie sa ai in vedere si ce poate angajatorul sa demonstreze, si ce poti tu. Eu iti doresc Bafta si sa iti recuperezi sumele pentru munca prestata.
Adriana, iti multumesc pt raspunsul prompt DAR codul AETR zice clar ca se interzice plata la km !! Plus de asta diurna nu este specificata in cim iar ea este chiar si 70 euro/zi. Pot scoate oricand extras de cont si pe baza pozelor sa demonstrez plata ilegala la km.
Ultima modificare: Joi, 26 Iunie 2014
radu_preda, utilizator

Alte discuții în legătură

Pontarea si salariul pe tara al soferilor de autocamion angajaripolach angajaripolach Buna seara! Am o mare dilema cu privire la pontarea soferilor. Firma la care lucrez are 170 de soferi, toti lucrand pe comunitate. Pe acestia ii pontam cu 8 ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti-diurna ContSters345647 ContSters345647 Buna ziua. Am lucrat pt o perioada de 1 an sofer pe TIR,numai in afara tarii.CIM,facut in Romania in care era specificat ca voi fi platit cu 850 lei ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca sofer ukzspan ukzspan Buna ziua, Sunt un angajator si vreau sa angajez un sofer pe un camion. In contractul de munca o sa aiba salariul minim pe economie, dar eu vreau sa ii mai ... (vezi toată discuția)