avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigiu contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigiu contract munca

Buna ziua. Sunt sofer de tir angajat in Ro dar conduc pe comunitate. Am fost angajat cu " salariu " 1200euro/luna dar am fost platit cu 12 eurocenti/km. Am poze facute cu telefonul dupa mesajele ce le-am primit pe " computerul " camionului. Pe baza acestor poze pot da in judecata firma sau mai trebuiesc dovezi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:38, 27 Iunie 2014
Pai asta am zis de la bun inceput. Sa dovedesc ca am fost platit la km !!
Chira daca veti dovedi asa ceva, se poate intra sub incidenta raspunderii contraventionale sau chiar a raspunderii penale , asa cum rezulta din actul normativ mai jos citat:

OG 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora :
Art. 8 (1) Următoarele fapte reprezintă încălcări foarte grave ale dispoziţiilor Regulamentului Parlamentului European şi al Consiliului (CE) nr. 561/2006, ale Regulamentului (CEE) nr. 3.821/85 şi, după caz, ale Acordului AETR şi constituie contravenţii, dacă acestea nu sunt considerate infracţiuni potrivit legii penale:
..
11.acordarea de către întreprindere/operatorul de transport rutier a unor plăţi conducătorilor auto, chiar şi sub formă de bonificaţii sau prime, în funcţie de distanţa parcursă şi/sau de cantitatea de mărfuri transportată;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pontarea si salariul pe tara al soferilor de autocamion angajaripolach angajaripolach Buna seara! Am o mare dilema cu privire la pontarea soferilor. Firma la care lucrez are 170 de soferi, toti lucrand pe comunitate. Pe acestia ii pontam cu 8 ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti-diurna ContSters345647 ContSters345647 Buna ziua. Am lucrat pt o perioada de 1 an sofer pe TIR,numai in afara tarii.CIM,facut in Romania in care era specificat ca voi fi platit cu 850 lei ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca sofer ukzspan ukzspan Buna ziua, Sunt un angajator si vreau sa angajez un sofer pe un camion. In contractul de munca o sa aiba salariul minim pe economie, dar eu vreau sa ii mai ... (vezi toată discuția)