avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Angajat full time vreau sa deschid un SRL de care sa ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Angajat full time vreau sa deschid un SRL de care sa ma ocup in timpul liber

Buna ziua,

Sunt angajat full-time intr-o firma de IT numita X pe pozitia de programator si doresc ca sa imi deschid o firma ( micro-SRL ) care sa presteze printre altele si servicii pe care si firma la care lucrez eu le presteaza ( evident nu cu aceiasi clienti ).

De firma m-as ocupa in timpul meu liber, seara, weekenduri, ar fi o modalitate prin care imi mai castig un venit din freelancing si nu numai ( nu vreau PFA, nu mi se pare ca mi se potriveste acum pentru ca s-ar putea ca lunar sa nu am niciun venit dar eu sa trebuiasca sa platesc taxe la stat ).

Intrebarea mea este: se poate face acest lucru? daca afla cei de la firma X de ce fac eu in timpul meu liber s-ar putea sa am probleme?

Vreau sa o deschid anul acesta pentru ca e ultimul meu an de studiu, fiind la masterat, si beneficiez astfel de anumite discounturi, nu stiu exact cat de mari.

Va rog frumos sfatuiti-ma!

Apropo, sunt din Cluj-Napoca, daca exista un consultant care imi poate oferi servicii bune si la preturi studentesti, il rog sa ma contacteze.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:54, 27 Iunie 2014
nu te sfatuiesc sa iti infintezi o societate cu acelasi domeniu de activitate cu societatea unde ai acelasi job. Este concurenta neleala si s-ar putea sa ai mari probleme, - plangeri la Consiliul Concurentei
Poate primeste acordul angajatorului???!!!
Daca esti pregatit sa iti asumi raspunderea pentru urmarile acestui fapt, incearca. Dar mai intai verifica contractul tau de munca sa nu ai clauza de fidelizare sau concurenta neloiala, sau ceva de genul, pentru ca atunci urmarile pot fi mai drastice.
Tottitzi a scris:

..

Intrebarea mea este: se poate face acest lucru? daca afla cei de la firma X de ce fac eu in timpul meu liber s-ar putea sa am probleme?

...

Se poate face acest lucru fara niciun impediment , atat timp cat nu aveti semnata o clauza de neconcurenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salutare, lucrez pe zona de recrutare si intampin urmatoarea ... Constantin6991 Constantin6991 Salutare, Lucrez pe zona de recrutare si intampin urmatoarea situatie pe zona de freelancing: Am fost contactat de o companie de recrutare din SUA, care ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala omumaro omumaro Buna ziua, doresc sa aflu mai multe detalii despre concurenta neloiala si anume: Am infiintat un PFA cu activitate principala \"9511 repararea calculatoarelor ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala sau nu? loryiy loryiy Buna seara, am si eu o intrebare:ce se intelege prin concurenta neloiala sau in ce situatii, conditii putem vorbi despre concurenta neloiala si ce acte ... (vezi toată discuția)