avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CAS pentru pfa dar si cu un contract de munca
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CAS pentru pfa dar si cu un contract de munca

Buna ziua,
Am 2 intrebari:
Daca esti angajat si in acelasi ai si PFA, trebuia platit CAS si pentru PFA si la angajator?
Daca ca si PFA iti declari sediul acasa, platesti impozitul mai mult ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Elis Ismail , Contabil 12:35, 27 Iunie 2014
Pentru pfa nu se mai plateste contributie la pensie pentru perioada in care aveti celalalt contract de munca valabil la acel angajator.
Pana acum nu e precizare in lege referitoare la diferentieri de acest gen pentru impozitul pe cladiri.
Buna ziua!
1. Daca sunteti salariat contributia pentru pensie nu se plateste ca PFA, se plateste numai ca salariat de angajator.
2. PFA-ul plateste impozit in functie de veniturile avute si cheltuielile pe care le face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitati de consultanta in management si afaceri (cod caen 7022) Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! Va rog sa-nmi dati si mie un sfat: Pentru a desfasura activitati de consultanta in management si afaceri ce sa-mi infiintez (forma juridica), ... (vezi toată discuția)
Pfa unnemultumit unnemultumit buna ziua! am si eu o problema...la inceputul lui 2008 mi-a venit geniala idee sa imi scot un PFA... dupa zile de umblat si asteptat dupa functionarii ... (vezi toată discuția)
Infiintare/functionare pfa sierra sierra Pentru ca nu reusesc sa aflu singura toate informatiile legate de PFA, vreau sa aflu cu cine ar trebui sa ma consult ca sa stiu ce sa aleg. Unii spun ca cu un ... (vezi toată discuția)