avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJ MASINA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJ MASINA

am divortat de curand si avem bun comun o masina. Eu m-am mutat la oras iar masina este la fosta. Pot cere pana la partaj sa imi cedeze actele de la masina? ea poate circula oricand si ma pot trezii cu vreo amenda , fiind masina pe numele meu. Am incercat sa gasesc cumparator dar vrea sa impartim banii la 3 deoarece avem si un copil mic!!! Daca vand masina se pot impartii banii la notar in functie de actul de vanzare-cumparare? Astept raspunsurile dumneavoastra. Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters324606 , utilizator 12:00, 3 Iulie 2014
cel mai bine este sa va intelegeti si vindeti sa impartiti banii. daca nu va intelegeti trebuie deschis proces de partaj si va judecati ani de zile
Partajarea bunului se poate face la notar sau in instanta,faptul ca aveti un copil nu are nici o relevanta ,bunul il puteti imparti cf intelegerii,in cote egale sau puteti solicita daca ati avut o contributie mai mare la dobandirea lui,cota parte corespunzatoare contributiei avute.
Impotriva unor eventuale amenzi va puteti proteja trimitandu-i fostei o notificare. Cel mai bine e sa urmati sfatul cu vanzarea. Un partaj in instanta presupune o expertizare a autoturismului, contracost, evident.Timbrare la valoare si la final, daca ati recuperat taxa de inmatriculare s-ar putea sa o vindeti pe bani de nimic.
O curiozitate: care a fost aportul alui mic la dobandirea autoturismului :-/
cel mic are 1 an si 5 luni. Masina e cumparata la 3 luni dupa nunta . Imi este teama doar sa nu platesc vreo amenda . Pot face vreo notificare catre ea si unde ca sa o avertizez?
Intrebarea a fost sa va amuzati, adica al mic a avut un aport zero la dobandirea autoturismului, deci partea lui este egala cu aportul. Notificarea o trimiteti cu confirmare de primire pe adresa din C.I.a sotiei. Situatia e mai complicata, fiind vorba despre un autoturism. Cineva il conduce, altminteri nu aveati grija amenzilor. Acel cineva poate sa-l tamponeze, ii poate distruge motorul, suspensiile, etc. Sau ii ,,baga" mii de km. Toate astea conduc la scaderea valorii autoturismului. Consider ca avet nevoie de sfaturile unui avocat, veti avea multe de discutat. Ar fi ideal daca ati reusi sa luati placutele de inmatriculare (numerele).
Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2014
DlGoe, utilizator

Alte discuții în legătură

Circulatie fara rca platit andreiionel andreiionel Sunt in divort cu sotia mea iar masina este la ea. In aprilie expira polita RCA iar masina este pe numele meu. Cine plateste amenda daca va ... (vezi toată discuția)
Circulatie trafic dupa divort andreiionel andreiionel Fosta circula dupa divort cu masina noastra care figureaza pe numele meu. Cum pot face sa ii interzic sa circule? posibilele amenzi vor venii ... (vezi toată discuția)
Circulatie pe drumuri publice cu o masina radiata maryo4ever10 maryo4ever10 Buna ziua, Azi am fost oprit de un echipaj de politie pt. un control de rutina. S-a constatat ca masina pe care o conduc este radiata din evidenta dumnealor ... (vezi toată discuția)