avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJ MASINA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJ MASINA

am divortat de curand si avem bun comun o masina. Eu m-am mutat la oras iar masina este la fosta. Pot cere pana la partaj sa imi cedeze actele de la masina? ea poate circula oricand si ma pot trezii cu vreo amenda , fiind masina pe numele meu. Am incercat sa gasesc cumparator dar vrea sa impartim banii la 3 deoarece avem si un copil mic!!! Daca vand masina se pot impartii banii la notar in functie de actul de vanzare-cumparare? Astept raspunsurile dumneavoastra. Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters324606 , utilizator 12:00, 3 Iulie 2014
reluam , daca sunteti proprietarul de drept al masinii .........
contestatie pentru orice amenda puteti sa faceti abia dupa ce o platiti .Pentru amenda pentru lipsa vignetei (o veti primii de la CNADNR ,la domiciliu prin posta) nu conteaza nici o dovada care o invocati prin acel act de la notariat ,este egal cu zero, singura proba este certificatul de inmatriculare si numele proprietarului , proprietar care nu are cum sa dovedeasca ca nu a fost la volan (inainte de a pleca la drum , trebuia cumperata vigneta , nu conteaza cine o cumpara) ... bine inteles , puncte de penalizare va primi si soferul de la agentul care opreste masina . Aceasta optiune este valabila in cazul in care masina este condusa de alta persoana.

Acel act care doriti sa-l faceti , nu stiu in ce masura va poate exonera de vreo problema ... poate doar in cazul accidentelor (Doamne fereste), actiunii masinii la vre-un furt...dar pentru amenzi , nu va ajuta.

daca nu sunteti propietar , nu va afecteaza nici o amenda .
Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2014
ContSters324606, utilizator
spuneti o solutie....cum sa fac sa nu plece la drum cu ea..
incercati sa vorbiti si cu seful de post/sectia de politie unde se afla masina , explicati situatia , daca este nevoie puteti da acolo o declaratie , sau incercati sa va convingeti fosta sotie sa va inmaneze certificatul masinii (ca nu mai are cum sa circule cu ea) .
ma gandesc sa vand masina cu 1 leu . sper sa se poate face chestia asta
cui vreti sa vindeti masina cu 1 leu ?
totusi masina este un bun comun , fosta sotie este deacord cu aceast pret ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circulatie fara rca platit andreiionel andreiionel Sunt in divort cu sotia mea iar masina este la ea. In aprilie expira polita RCA iar masina este pe numele meu. Cine plateste amenda daca va ... (vezi toată discuția)
Circulatie trafic dupa divort andreiionel andreiionel Fosta circula dupa divort cu masina noastra care figureaza pe numele meu. Cum pot face sa ii interzic sa circule? posibilele amenzi vor venii ... (vezi toată discuția)
Circulatie pe drumuri publice cu o masina radiata maryo4ever10 maryo4ever10 Buna ziua, Azi am fost oprit de un echipaj de politie pt. un control de rutina. S-a constatat ca masina pe care o conduc este radiata din evidenta dumnealor ... (vezi toată discuția)