avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... O intrebare despre angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

O intrebare despre angajare

Buna seara,

Pentru angajare este posibil, in legatura cu actele necesare pentru CM, sa fie nevoie doar de Cartea de Identitate? Deoarece stiu ca este nevoie de mai multe documente.

Numai bine,
Sanatate
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:09, 28 Iunie 2014
Un angajator care respecta legea cere urmatoarele:
1. cartea de identitate;
2. adeverinta de la angajatorul precedent, care sa ateste activitatea desfasurata la acesta, vechimea in munca, in meserie sau in specialitate;
3. curicullum vitae, modelul comun european (Hotararea Guvernului nr. 1021/2004);
4. diplome de studii;
5. avize, autorizatii;
6. avizul sau certificatul medical;
7. cazierul judiciar
8. nota de lichidare daca persoana a mai fost angajata, din care rezulta situatia debitelor la angajatorul precedent;
9. fisa de evaluare a performantelor profesionale individuale din anul anterior (fotocopie), respectiv recomandare de la angajatorul precedent.
Multumesc pentru raspuns.

Deci pana la urma cand un angajator cere doar CI, ce concluzii sa trag?

Scuzati-mi "novicismul", doar vreau sa stiu exact ce si cum.
Inseamna ca nu va face contract de munca.
De unde ati tras dvs aceasta concluzie, atata timp cat nu este prevazut in legislatie care sunt actele obligatorii pentru angajare?
Buna dimineata,

+ Ca urma sa lucrez intr-un mediu in care intrau bani, iar respectivul angajator nu a cerut macar cazierul meu, poate nah.. eu sunt cine stie ce infractor. Oricum, multumesc inca odata pt raspuns.

Un weekend cat mai linistit va doresc.

Alte discuții în legătură

Ce acte imi trebuie pentru a angaja muncitori la intreprinderea mea individuala? Bibijoe Bibijoe Am o intreprindere individuala, si vreau sa angajez 2 muncitori.Va rog sa imi spuneti ce acte imi trebuie pentru a putea sa le fac contracte de munca pe ... (vezi toată discuția)
Procedura angajare. CosminMcm CosminMcm Am un Srl nou infiintat, platesc impozit pe venit 3%-microintrprindere. Urmeaza sa angajez, care este procedura exacta, de ce acte am eu nevoie ca si ... (vezi toată discuția)
Informatie! liliana_spataru liliana_spataru ce acte sunt necesare la angajare? se poate face contract de munca dupa incetarea activitatii?! (vezi toată discuția)