avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... O intrebare despre angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

O intrebare despre angajare

Buna seara,

Pentru angajare este posibil, in legatura cu actele necesare pentru CM, sa fie nevoie doar de Cartea de Identitate? Deoarece stiu ca este nevoie de mai multe documente.

Numai bine,
Sanatate
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:09, 28 Iunie 2014
Atata timp cat legislatia nu impune solicitarea obligatorie a unor acte pentru a se incheia c.i.m., angajatorul este cel care decide actele care le solicita.

De asemenea, acesta are posibilitatea incetarii c.i.m. pe durata perioadei de proba , fara preaviz si fara a fi necesara motivarea acesteia.

p.s.
lipsa cazierului nu duce la nulitatea c.i.m., pe cand lipsa certificatului medical care constata faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei munci atrage nulitatea contractului individual de munca.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iunie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte imi trebuie pentru a angaja muncitori la intreprinderea mea individuala? Bibijoe Bibijoe Am o intreprindere individuala, si vreau sa angajez 2 muncitori.Va rog sa imi spuneti ce acte imi trebuie pentru a putea sa le fac contracte de munca pe ... (vezi toată discuția)
Procedura angajare. CosminMcm CosminMcm Am un Srl nou infiintat, platesc impozit pe venit 3%-microintrprindere. Urmeaza sa angajez, care este procedura exacta, de ce acte am eu nevoie ca si ... (vezi toată discuția)
Informatie! liliana_spataru liliana_spataru ce acte sunt necesare la angajare? se poate face contract de munca dupa incetarea activitatii?! (vezi toată discuția)