avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abandon de familie?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abandon de familie?

Sunt cadru medical, asistenta. Am divortat de un sot alcoolic care nu munceste, care m-a mai si batut si mai nou a lovit-o cu pumnul in mandibula si pe o prietena de-a mea.

In ultimii 3 ani, a lucrat maxim cate 3 luni / an. Momentan nu lucreaza. Cum il pot obliga sa lucreze? Nu plateste nici o pensie de intretinere... am divortat de 10 zile la mediator.

Ii fac plangere pt. abandon in familie? intai plangere in pretentii pe civil?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:22, 28 Iunie 2014
Inteleg ca ati divortat prin acord de 10 zile si nu aveti copii rezultati in urma casatoriei,deci nu mai sunteti o familie,asa ca ... nu va mai poate abandona. Nu il puteti obliga sa lucreze, ori sa va plateasca "pensie de intretinere " daca nu ati stabilit aceasta in acordul de mediere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iunie 2014
Raluca Iliescu, Avocat
Ati stabilit sa plateasca pensie, aveti copii impreuna ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare din tara cu copil minor doina80 doina80 Sunt divortata, am sentinta de custodie definitiva si irevocabila si doresc sa plec din tara cu fiul meu pt o perioada mai mare. Tatal are drept de vizita, in ... (vezi toată discuția)
Soțul care este violent verbal și fizic cu minorii ii poate câștiga la divorț? ElenaTC ElenaTC Soțul este consumator de alcool, devine foarte agresiv cu mine și cu minorii, eu nu am un loc de munca momentan și locuim în casa părinților sai, de doua ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor urgent cu un sfat pensie alimentara LUMI1971 LUMI1971 Fostul sot are sa-mi achite pensia alimentara pe 7 luni consecutive.Pe motiv ca nu are loc de munca nu vrea sa mi-o plateasca.In urma procesului de partaj l-am ... (vezi toată discuția)