avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ordinul prefectului pentru teren pentru succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ordinul prefectului pentru teren pentru succesiune

Buna ziua,
suntem 3 frati si "ne chinuim" sa facem succesiunea/partajul de la parintii nostri.
am spus ne chinuim deoarece un frate pur si simplu refuza orice dialog despre succesiune si nu vrea pur si simplu sa mearga la notar .intr timp la notariat ni s-a spus ca trebuie sa obtinem si ordinul prefectului pentru terenul aferent casei/curtii-achizitionate de parinti prin 1980.desi am depus actele la prefectura ordinulnu ni seelibereaza "in mana' deoarece evident fratele nostru nu participa inniciun fel la discutii.situatia treneaza de 8 ani..notarul ne spune..sa mai asteptam ca poaate se indulceste fratele...si nu se rezolva nimic.cum credeti ca ar tb sa procedez sa rezolv odata problemele...am si eu o varsta si nu vreau sa las copiilor mei probleme nerezolvate....care sigur se vor complicadupa generatii .
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 18:29, 29 Iunie 2014
Nimeni nu este obligat sa ramana in indiviziune (evident dupa ce deschideti succesiune!). Asadar, aveti posibilitatea de a face deschiderea succesiunii, stabilirea cotelor si iesirea din indiviziune pe calea instantei, printr-un proces!
@mmoceanu
:beer:

Ultima modificare: Duminică, 29 Iunie 2014
DlGoe, utilizator
Corect: dezbaterea succesiunii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces de succesiune fără titlu de proprietate bia2015 bia2015 Am o întrebare legata de deschiderea unui proces de succesiune. Am 4 frați și unul decedat. Cel decedat nu are moștenitori direcți (soție sau copil), ... (vezi toată discuția)
Reþinere abuzivã de bunuri mobile (titlu de proprietate) petrige petrige Aş dori că cineva să mă ajute cu încadrarea juridică şi propunere de soluţionare a următoarei probleme. Patru familii printre care şi subsemnatul, ... (vezi toată discuția)
Vă rog să mă lămuriți: pot intra și în apartamentul moștenit de la mătușa mea, înaintea dezbaterii succesiunii? vioricaiulia vioricaiulia In urma decesului unei matusi, practic, eu si fratele meu sintem mostenitorii unui apartament. Din punct de vedere scriptic, (datorita greselii numelui ... (vezi toată discuția)