avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuzul de punere in aplicare a unor sentinte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuzul de punere in aplicare a unor sentinte

Am doua sentinte care imi acorda cheltuieli de judecata in urma unor procese cu Asociatia de locatari (actualmente de propietari) din care fac parte.

Presedintele refuza sa le puna in aplicare, desi pentru prima am apelat la executor.

As vrea sa stiu daca acest refuz este sa nu infractiune si ce lege se aplica aici.
art. 287 NCP - nerespectarea hotararilor judecatoresti constituie fapta penala si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
Stimat forumist,

Necontrazicând sfatul anterior, dacă vă referiți la sume de bani, acestea se pot recupera prin procedura executării silite. Prin urmare este indicat să aveți concursul executorului.

Cu stimă.

Buna seara, am o situatie similara,am avut proces cu asociatia si am castigat,am platit la zi restantele,mai putin penalitatile (nu au prezentat la proces pv de 2% penalitati,nu era depus la dosar),pana azi nu au scos restantele si din banii depusi si-au luat suma care reprezenta penalitatile,am vb cu un avocat si m.a sfatuit sa fac contestatie,ce parere aveti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare hotarire juridica definitiva si irevocabila Kovacs K. Kovacs K. In urma unui proces privind desmembraea unei proprietati(teren intravilan)intabulat si granituit prin executor judecatoresc,partea adversa a distrus marcajele ... (vezi toată discuția)
Neexecutare sentinta judecatoreasca Ilinca1958 Ilinca1958 Am o sentinta judecatoreasca definitiva din luna septembrie 2014. Prin aceasta, mi-am castigat un spor salarial, in sectorul bugetar. Numai ca, directorul ... (vezi toată discuția)
Executare hotarare pronuntata intr-un litigiu de munca ilianarusu ilianarusu am castigat procesul cu scoala in 23 aprilie 2014 definitiv si irevocabil prin nerecurare si nu am primit nici pana acum suma castigata. Motivatia a fost ca nu ... (vezi toată discuția)