avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare hotarare pronuntata intr-un litigiu de munca
Discuție deschisă în Executare silită

Executare hotarare pronuntata intr-un litigiu de munca

am castigat procesul cu scoala in 23 aprilie 2014 definitiv si irevocabil prin nerecurare si nu am primit nici pana acum suma castigata. Motivatia a fost ca nu sunt bani. Ce altceva pot face in afara executarii judecatoresti?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Oana Macovei , Avocat 13:09, 5 Noiembrie 2014
Doar executorul judecatoresc este cel care poate aduce la indeplinire dispozitiile unei hotarari. Alta modalitate mai sigura ca aceasta nu vad.
Daca institutia refuza plata sumei castigate aveti posibilitatea sa faceti o plangere penala in baza art. 287 al 1 lit e Noul Cod Penal potrivit caruia: Nerespectarea unei hotarari judecatoresti savarsita prin neexecutarea hotararii judecatoresti privind plata salariilor in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de catre partea interesata se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
Inainte de a face plangerea penala va recomand sa le trimiteti o notificare prin posta, cu dovada de primire, prin care sa le puneti in vedere ca in termen de 15 zile de la primirea acesteia sa procedeze de urgenta la plata sumei atribuite prin hotarare judecatoreasca. Si mai mentionati ca , in caz de nerespectare a hotararii judecatoresti, veti formula o plangere penala pentru savarsirea infractiunii prevazute de art 287 al 1 lit. e Noul Cod Penal.
Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 5 Noiembrie 2014
Oana Macovei, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta executorie de drept adapter adapter Hello. Daca cineva care are o hotarare judecatoareasca prin care se stabileste faptul ca este executorie de drept (drepturi banesti castigate in instanta), si ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca Marhjbjbh Marhjbjbh Dupa ce s-a pronuntat instanta si am castigat procesul cu angajatorul, eu trebuie sa ma prezint la locul de munca sau astept acasa o instiintare de la ... (vezi toată discuția)
Hot. jud. definitiva str8 str8 buna. doresc sa stiu care este termenul legal in care angajatorul trebuie sa faca plata/ sa puna in aplicare o hat.jud. privind drepturi banesti castigate in ... (vezi toată discuția)