salut am avut o incaierare cu un tip amandoi fiind sub influenta bauturilor alcoolice , eram in masina si cand sa cobor o fata m a injurat eu am tras-o un pic de par iar apoi tipul respectiv a inceput sa imi imparta pumni ( el neavand nici o legatura cu fata ) ba mai mult aiurea tipand ca m as fi luat de un alt baiat care era in masina care sarise in apararea mea incercand sa i explice agrsorului k nu i am facut nimik dar nici o sansa iar apoi k sa scap i-am dat cu un obiect contodent in cap ( el fiind cusut la spital si i a dat drumul in aceeasi seara. Acum el ma ameninta ca se duce la politie cum ca as fi pasibil de tentativa de omor k i am dat cu securea in cap . Ce pot pati ?
In primul rand,alcoolul nu este o circumstanta atenuanta,din contra.Daca indivul cu care ai intrat in conflict depune plangere impotriva ta,vei fi cercetat de catre organele competente pentru infractiunea de care vei fi acuzat...tentativa de omor sa zicem...( in acest moment putem doar presupune). Probabil ca el isi va scoate certificat medico legal,care sa ateste faptul ca are rani ce pot proveni ca urmare a unei lovituri cu un obiect contondent ,(posibil secure). Ce nu inteleg este de ce purtai o secure asupra ta? In alta ordine de idei,acum ca aburii alcoolului s-au dus,poate reusiti sa purtati o discutie amiabila si sa va impacati,in caz contrar,te vei alege cu un dosar penal.
Daca depune plangere se vor demara cercetari penale. In functie de rezultat veti fi incadrat la infractiunea de loviri si violente, de o gravitate redusa, ori la tentativa de omor, avand in vedere ca aveati o secure si ati folosit-o... Depinde de ce si cum va declara el, si de ce si cum ati facut dumneavoastra. Daca va ramane incadrarea pe tentativa de omor, atunci riscati chiar pedeaspa cu executare.
Cel mai bine ar fi sa discutati amiabil cu el, asa cum si doamna avocat va indruma.
Vedeti ce si cum vrea si poate e loc de o intelegere. Gestionati situatia cat e la inceput.
da nu eu am sarit la el nu am instigat la violenta el pur si simplu a inceput sa ma loveasca din senin in masina fiind mai multi martori care pot sa confirme asta . Si el sustine k i am dat cu securea dar a fost un baston eu doar m am aparat de ce asa fi incadrat la tentativa de omor daca nu am dat in el pana ce nu am am fost lovit de nenumarate ori ?
Bastonul nu e secure in mod evident, situatia de fapt se va lamuri dupa audierea martorilor prezenti.
Trebuie sa stiti ca aveti si dvs dreptul sa depuneti plangere avand in vedere ca din descriere pare sa va fi provocat.puteti eventual invoca legitima aparare.