avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract de munca cu timp redus de lucru
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract de munca cu timp redus de lucru

Angajati unei asociati de locatari care sunt angajati acum cu norma intreaga (administrator,casier ,femeie de serviciu) se poate reduce norma de lucru de la 8 ore pe zi la 4-5 ore pe zi?
Pai de ce sa-l reduceti? Munceste mai putin decat pana acum?
Daca ati intocmit gresit CIM-ul, nu inseamna ca trebuie sa micsorati si salariul...
Daca I-am redus norma de lude la 8 ore la 5 ore programul zilnic atunci putem sa reducem si salariul
daca s-a redus timpul de la 8 ore la 6 si este functia de baza (nu mai lucreaza nicaieri ) deducerea personala (de 250 lei ) se modifica ?
In cazul meu ,persoana este administrator de asociatie de proprietare,el find pensionar(pensie normala),are si pensie de handicap si mai este la o alta asociatie de proprietari presedinte.La noi la asociatie avea salariu de 950 lei iar acum vrem sa-i reducem salariu si programul de la 8 ore(950 lei( la 5 ore 525 lei).Aem voie sau nu conform CIM?
@stanciut
Nu va inteleg si v-am intrebat, dar nu mi-ati raspuns:
- munceste mai putin decat inainte? Atunci ar fi justificata scaderea salariului. Altfel faceti o Anexa la CIM prin care prevedeti un timp mai redus de lucru, in care el poate sa concentreze acelasi efort, aceleasi atributii ca si pana acum intr-un timp mai redus.

Asociatia nu-l plateste pentru ca sta 8 ore la serviciu, ci il plateste pentru prestatie. Daca faceati de la bun inceput programul de lucru de 5 ore sau de 4 ore, el facea ce face si in prezent si va cerea acelasi salariu, nu era acelasi lucru?

Sau vreti sa-i scadeti din salariu pentru ca are prea multe surse de castigat bani?

Alte discuții în legătură

C.i.m. intr o asociatie de proprietari eugarizan eugarizan Buna ziua Am o nelamurire si doresc pentru ca in sfarsit am studiat acele contracte de munca ale angajatiilor din asociatie , ca cineva sa faca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de concediu administrator Elidor Elidor Administratorul asociatiei noastre de proprietari este cu contract de muncacu program de 4 ore zilnic. A depus o cerere pentru CO-parte financiara, dansul ... (vezi toată discuția)
Angajare administrator asociatie de proprietari Pop_Marcel Pop_Marcel Buna ziua, Sunt presedintele unei asociatii de proprietari si in urma cu cateva zile administratorul si-a dat demisia. Am gasit o persoana care am dori ... (vezi toată discuția)