Angajati unei asociati de locatari care sunt angajati acum cu norma intreaga (administrator,casier ,femeie de serviciu) se poate reduce norma de lucru de la 8 ore pe zi la 4-5 ore pe zi?
In cazul meu ,persoana este administrator de asociatie de proprietare,el find pensionar(pensie normala),are si pensie de handicap si mai este la o alta asociatie de proprietari presedinte.La noi la asociatie avea salariu de 950 lei iar acum vrem sa-i reducem salariu si programul de la 8 ore(950 lei( la 5 ore 525 lei).Aem voie sau nu conform CIM?
@stanciut
Nu va inteleg si v-am intrebat, dar nu mi-ati raspuns:
- munceste mai putin decat inainte? Atunci ar fi justificata scaderea salariului. Altfel faceti o Anexa la CIM prin care prevedeti un timp mai redus de lucru, in care el poate sa concentreze acelasi efort, aceleasi atributii ca si pana acum intr-un timp mai redus.
Asociatia nu-l plateste pentru ca sta 8 ore la serviciu, ci il plateste pentru prestatie. Daca faceati de la bun inceput programul de lucru de 5 ore sau de 4 ore, el facea ce face si in prezent si va cerea acelasi salariu, nu era acelasi lucru?
Sau vreti sa-i scadeti din salariu pentru ca are prea multe surse de castigat bani?