avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reluare somaj - cum ar fi posibil ?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reluare somaj - cum ar fi posibil ?

Buna ziua !
Ma aflu intr-o situatie aparent fara iesire si apelez la ajutorul d-vs pentru gasirea unei solutii.
Intre 01 oct 2007-28 februarie 2014 am fost angajat cu contract de munca la firma A.
Incetarea contractului de la firma A s-a facut prin restructurarea pozitiei pe care o detineam.
Am intrat in somaj incepand cu 01 martie 2014, iar 23 aprilie 2014 mi-am gasit un alt loc de munca la firma B unde mi s-a facut contract de munca pe perioada determinata de 6 luni.
In data de 13 iunie 2014 mi s-a desfacut contractul de munca, tot prin restructurarea pozitiei. In decizia pentru incetarea contractului s-a trecut art.65 alin.1 Codul muncii. In adeverinta de vechime s-a trecut acelasi art.65 alin 1.
Avand aceste doua acte (decizia+adeverinta de vechime) m-am dus inapoi la ANOFM pentru a-mi relua somajul, dar acolo mi s-a pus ca nu pot fi repus in somaj in baza art.65 alin 1 !
Inspectorul de la ANOFM mi-a spus ca doar in baza art.56 lit i Codul muncii se poate sa-mi reiau somajul si ca trebuie modificate atat decizia, cat si adeverinta.
Din cate am inteles pana acum, decizia nu se poate modifica aceasta fiind deja inregistrata in REVISAL, deci nici modificarea in adeverinta de vechime nu ar fi valabila nefiind in concordanta cu decizia.
Intrebarea mea este cea din titlul topicului :
Cum se poate proceda pentru a-mi relua somajul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:14, 2 Iulie 2014
Din cauza legislatiei prost gandite se intampla multe din aceste situatii , in primul rand si in al doilea rand, din cauza relei-vointe a angajatorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluare indemnizatie somaj dupa incetare cim perioada determinata ionut31 ionut31 buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns si anume: am fost in evidenta ajofm cu somaj indemnizat incepand cu luna mai 2013, iar la 1 martie 2014 mi s-a ... (vezi toată discuția)
Poate beneficia de indemnizatie de somaj? andral andral Daca o persoana aintrerupt somajul ,angajandu-se la o firma dar dupa perioada de proba[5 zile+1zi previz] i s-a facut o Notificare in care este scris ca se ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca si reluarea somajului speranta1977 speranta1977 Buna ziua. Pe 3 septembrie mi se termina perioada contractului de munca pe perioada determinata.Patronul mi-a spus ca decizia de incetare a contractului de ... (vezi toată discuția)