avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... O cunostinta ma ameninta si santajeaza personal si ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

O cunostinta ma ameninta si santajeaza personal si afacerea cu care ma ocup

Buna ziua,

Va contactez cerandu-va ajutorul in legatura cu o problema ce ma priveste, voi incerca sa dau detalii care sper sa fie folositoare.

De curand, o cunostiinta de a mea, a inceput sa ma ameninte pe mine personal precum si afacerea cu care ma ocup eu.
Eu lucrez in domeniul 3D , graphic design, folosindu-ma de o platforma virtuala pusa la dispozitie de o companie americana, si activez in acest domeniu de mai bine de 6 ani de zile.
Platforma aceasta ofera utilizatorilor posibilitatea de a isi crea un acont, sub un nume ales de ei, contul fiind insa legat de persoana reala prin datele sale reale, poza de buletin, precum si card de credit.
In "inventarul" acestui cont, se afla toate posesile virtuale pe care aceasta persona le detine, sau le-a creat.
In cazul meu, creatiile virtuale sunt folosite spre vanzare, generand un profit, care este impozitat.

Acest individ , lanseaza amenintari la adresa mea personala, cat si a acelui cont, spunand ca el va face in asa fel incat ca eu sa il pierd, ca acel cont sa imi fie inchis, astfel incat eu sa pierd munca mea de 6 ani, la care el nu are nici un drept, el neavand un motiv justificat.
Detin conversatii atat telefonice, cat si in scris, in care aceasta persoana continua sa ma ameninte, si mai nou , o face intr-un mod destul de abuziv.

As dori sa stiu ce masuri legale pot urma pentru a ma proteja pe mine in primul rand de aceasta persoana, si ce masuri legale pot lua pentru a imi proteja munca , si contul .

As dori sa notez ca am incercat solutionarea problemei pe cale amiabila , incercand sa discut cu aceasta persoana, insa fara succes.

Multumesc in avans
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 23:47, 1 Iulie 2014
Ați putea încerca, de această dată, soluționarea problemei prin mediere.Există șanse mai mari de conciliere cu ajutorul unui mediator.Apoi, dacă totuși nu veți reuși, există și alte căi, legale.
Va sfatuiesc sa depuneti de urgenta plangare penala impotriva respectivei persoane.

Codul penal:

ART. 206

Ameninţarea

(1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.

(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
In primul rand, din ce motiv va ameninta? Daca i-ati incalcat drepturile de autor (prin copy/paste) si va ameninta cu un proces sau sesizarea platformei, are dreptul sa faca asta si dvs. sunteti infractoarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintari sau santaj ? conditii sorin78 sorin78 Am primit acum 2 luni un sms de amenintari, pe scurt: imi cere un fost coleg plata unei datorii [u]contestate [/u] si zice ca \"[i]daca nu platesc pana la ... (vezi toată discuția)
Jigniri pe facebook loveusa24 loveusa24 Va rog, am nevoie de ajutor. Daca insulta si calomnia au fost abrogate, iar cineva ma jigneste si ma ameninta public pe facebook, cum poate fi trasa la ... (vezi toată discuția)
Care este autoritatea competenta anti infractiuni informatice ? Szikla Szikla Salutari A-s avea o intrebare , recent am avut o experienta cu o bresa de siguranta la intimitatea de pe chaturi , telefon, etc ...sa-u luat conversati si ... (vezi toată discuția)