avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul la concediu dupa revenirea din concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul la concediu dupa revenirea din concediu crestere copil

M-am intors la servici dupa concediul de crestere copil de 2 ani...in data de 16 mai sa terminat concediul ...Patronul nu mai ma primit pe postul anterior si anume conatbilitate primara cu toate ca am avut o discutie si pentru mai multa siguranta ca ma va primi inapoi pe acelasi post am adus-o pe sora mea in locul meu pana la intoarecerea mea.La intoarecere am avut parte d o mare surpriza..soara se infiletase prea bine pe scaunul acela si ii placea prea mult job-ul meu ca sa mnai vrea sa plece ..si seful meu o indrageste nespus atit de mult incat ma mau pus la zid pentru faptul ca am vrut sa fac acelas lucru si la intoarcerea mea acolo ..Dupa umilinte zilnice pe care le resimt permanent, obligata sa fiu la mana sora-mii care e privilegiata dupa intocmirea cererii de concediu seful mi-a spus ca nu stie daca am dreptul la concediu deoarece nu am vechime in spate . Dumneavostra ce spuneti ..asa este ?
Cel mai recent răspuns: Societate Profesionala CREDILEX S.R.L. , Consilier juridic 15:18, 1 Iulie 2014
Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Prin urmare, de la data revenirii din CCC si pana in prezent aveti dreptul al zile de CO.
Concediul se acorda proportional cu perioada lucrata. Numarul de zile ce concediu impartit la 12 inmultit cu perioada lucrata.
Durata concediului de odihna este prevazuta, pentru activitatea prestata intr-un an calendaristic. Daca aceasta activitate nu este integrala, efectuarea concediului este proportionala cu durata activitatii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co dupa ccc ycetic ycetic Buna seara. Am revenit la serviciu dupa CCC de 2 ani, in luna septembrie. Pentru restul anului beneficiez de CO intreg sau proportional cu zilele lucrate? Am ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna ContSters151108 ContSters151108 am revenit la serviciu dupa CIC la 1 august 2012 si as vrea sa stiu daca am dreptul la sfarsitul anului 2012 respectiv acum in decembrie,la zile de concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in anul nasterii Marialuiza23 Marialuiza23 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care este modul de calcul pentru acordarea concediului de odihna in anul nasterii, dar si in cel in care ma voi intoarce. Eu ... (vezi toată discuția)