avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto la contractul de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto la contractul de vanzare cumparare

In cazul cumpararii unui autovehicul SH inmatriculat in Ro pentru care s-a platit taxa de inamtriculare/poluare, cum se poate trece in contract faptul ca vanzatorul nu a facut si nu va face demersuri pentru recuperarea taxei? Daca masina e inmatriculata, cumparatorul plateste mai mult pe ea decat daca ar lua una neinmatriculata (diferenta reprezentand taxa de inmatriculare). Daca vanzatorul a facut demersuri pentru recuperare inainte de vanzare (dar nu se finalizeaza dosarul si nu se recupereaza taxa) sau face demersuri dupa vanzare, are posibilitatea de a-si recupera taxa. DOAR ca el a vandut masina la un pret care INCLUDE si taxa. Prin urmare mi se pare normal ca el sa-si ia angajamentul ca nu va face acest lucru.
Se poate stipula acest lucru in contract sau intr-o anexa la contract si sub ce forma?
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2014
yocosty, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Canciu , Avocat 10:31, 17 Iulie 2014
faceti o cesiune de creanta, sau de drept litigios. Adica vanzatorul va cedeaza acea creanta pe care o are el impotriva statului. si atunci chiar daca va incepe demersurile pentru recuperarea taxei, il puteti bloca avand in vedere faptul ca el a vandut acea creanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto platita si recuperata de fostul proprietar mariusmarian2000 mariusmarian2000 Ce fac daca fostul proprietar a recuperat taxa dupa ce a vandut masina? Caz in cauza: Am cumparat masina in ianuarie 2013. La inmatriculare, am fost la fisc ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism cu taxa recuperata doichitahorescu doichitahorescu Am cumparat un autoturism strain inregistrat Romania cu taxa platita. Pretul a fost negociat in acest sens. Dupa cumparare, fostul proprietar si-a recuperat ... (vezi toată discuția)
Contract de v-c autoturism robertsega32 robertsega32 Bună dimineaţa. Aş avea nevoie de un sfat. Se poate introduce într-un contract de vânzare cumpărare a unui automobil o clauză prin care vânzătorul ... (vezi toată discuția)