avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de v-c autoturism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de v-c autoturism

Bună dimineaţa.
Aş avea nevoie de un sfat. Se poate introduce într-un contract de vânzare cumpărare a unui automobil o clauză prin care vânzătorul declară că nu a solicitat şi că nu va solicita restituirea taxei de înmatriculare şi că, dacă va solicita în instanţă restituirea acesta se obligă să plătească cumpărătorului o anumită sumă?
Sau este permis a se introduce într-un astfel de contract o clauză prin care vânzătorul cesionează dreptul său de a solicita restituirea taxei de înmatriculare cumpărătorului autoturismului?
Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: robertsega32 , utilizator 09:53, 16 Septembrie 2014
Buna ziua,
Da, in orice contract se pot insera clauzele dorite de parti atata timp cat nu contravin legilor sau moralei.
Mulţumesc.
Chiar şi clauza prin care vânzătorul cesionează dreptul său de a solicita restituirea taxei de primă înmatriculare?
Întreb pentru că nu am auzit până acum de acest lucru, a fost o idee a mea când mă gândeam ce aş putea face să mă asigur săî nu păţesc ce a păţit un prieten când şi-a cumpărat maşina. Când a cumpărat-o taxa nu era recuperată, litigiul fiind pe rolul instanţei. Vânzătorul i-a prezentat doar dovada că taxa nu era recuperată, însă nu i-a zis că avea dosar pe rolul instanţei.
Se pot gface declaratii privind dosare pe rol si se pot cesiona drepturile de recuperare a taxei, sigur.
Mulţumesc pentru răspuns.
În cazul în care aş introduce o clauză prin care vânzătorul îmi cesionează dreptul de a solicita restituirea taxei, ar trebui să notific ANAF de această cesiune?
Ultima modificare: Marți, 16 Septembrie 2014
robertsega32, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa platita in pretul masinii dupa ce s-a recuperat. Niku85 Niku85 Buna ziua, Ma poate ajuta cineva in urmatoarea situatie: In Ianuarie 2013, am cumparat o masina de la o firma din Ramnicu Sarat. Achizitionarea s-a ... (vezi toată discuția)
Taxa auto platita si recuperata de fostul proprietar mariusmarian2000 mariusmarian2000 Ce fac daca fostul proprietar a recuperat taxa dupa ce a vandut masina? Caz in cauza: Am cumparat masina in ianuarie 2013. La inmatriculare, am fost la fisc ... (vezi toată discuția)
Pot recupera taxa de mediu platita in 14.05.2013? pschintee pschintee Buna ziua, In 14.05.2013 am platit pentru achizita unui automobil inmatriculat in Romania anterior, pentru care nu se platise nici un fel de taxa de ... (vezi toată discuția)