Bună dimineaţa.
Aş avea nevoie de un sfat. Se poate introduce într-un contract de vânzare cumpărare a unui automobil o clauză prin care vânzătorul declară că nu a solicitat şi că nu va solicita restituirea taxei de înmatriculare şi că, dacă va solicita în instanţă restituirea acesta se obligă să plătească cumpărătorului o anumită sumă?
Sau este permis a se introduce într-un astfel de contract o clauză prin care vânzătorul cesionează dreptul său de a solicita restituirea taxei de înmatriculare cumpărătorului autoturismului?
Vă mulţumesc.
Mulţumesc.
Chiar şi clauza prin care vânzătorul cesionează dreptul său de a solicita restituirea taxei de primă înmatriculare?
Întreb pentru că nu am auzit până acum de acest lucru, a fost o idee a mea când mă gândeam ce aş putea face să mă asigur săî nu păţesc ce a păţit un prieten când şi-a cumpărat maşina. Când a cumpărat-o taxa nu era recuperată, litigiul fiind pe rolul instanţei. Vânzătorul i-a prezentat doar dovada că taxa nu era recuperată, însă nu i-a zis că avea dosar pe rolul instanţei.
Mulţumesc pentru răspuns.
În cazul în care aş introduce o clauză prin care vânzătorul îmi cesionează dreptul de a solicita restituirea taxei, ar trebui să notific ANAF de această cesiune?