avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Vanzare autoturism cu taxa recuperata
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Vanzare autoturism cu taxa recuperata

Am cumparat un autoturism strain inregistrat Romania cu taxa platita. Pretul a fost negociat in acest sens. Dupa cumparare, fostul proprietar si-a recuperat taxa fara sa ma avertizeze. Acum sunt in situatia de a vinde autoturismul. Cumparatorul va fi obligat la taxa de poluare? Ce pot sa fac in situatia in care este adevarat? Nu mai pot obtine un pret rezonabil. Pot sa atac persoana care mi-a vandut masina si apoi si-a recuperat taxa? Este normal ca taxa sa-i fie data unei persoane care nu mai este proprietarul masinii?
Cel mai recent răspuns: doichitahorescu , utilizator 19:02, 13 Octombrie 2014
Noul cumpărător este obligat sa plătească aceasta taxa. In ceea ce privește întrebarea Dvs cu recuperarea de catre vechiul proprietar a taxei plătite, nu știți daca a si recuperat-o ptr ca dupa noile reglementări, aceasta taxa se restituie in 5 ani.
Am discutat cu vanzatorul meu si mi-a confirmat ca si-a recuperat taxa. Acest 5 ani despre care spuneti este un termen limita sau este un termen impus de la data depunerii cererii? Eu am cumparat autoturismul de la vanzatorul meu in urma cu 3 ani. Nu stiu data cand a solicitat taxa,dar este dupa ce mi-a vandut masina, deoarece mi-a solicitat fara sa-mi spuna cu ce scop, seria sasiului.
Evident că este normal ca taxa să-i fie dată înapoi celui care a plătit-o, dacă a câştigat acest drept în instanţă.

Sigur, nu veţi mai obţine un preţ de vânzare la fel de bun, dar gândiţi-vă că dvs. n-aţi avut de plătit taxa de poluare.
nu calitatea de proprietar al masinii conteaza ci calitatea de platitor al unei taxei nelegale, ori vanzatorul are aceasta calitate, deci el este cel care poate sa isi recupereze taxa. Ca a facut ceva imoral, asta este altceva, deoarece el sigur a introdus aceasta taxa in pretul masinii. DEci ar fi trebuit sa incheiati un contract de cesiune de creanta sau sa va imputerniceasca pe dv sa va recuperati taxa in locul lui.
Invatatura de minte. Desigur ca este ceva imoral din partea celui care mi-a vandut masina cu pretul de masina "inregistrata" in Romania, dar desigur este si mai imoral ceea ce se intampla ca o taxa care afost restituita ca ilegala, sa fie ceruta din nou altui cumparator. Nu cred ca se poate imagina ceva mai absurd in materie de consecventa ca la noi in legislatie! Ganditi-va ca eu pierd si acum, asa cum am pierdut si cand am cumparat. Iar daca cumparatorul meu va avea legea de partea lui, isi va recupera taxa; s.a m.d. pana cand autoturismul va ajunge gratis sau platit de catre bugetul mediului.:(=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto platita si recuperata de fostul proprietar mariusmarian2000 mariusmarian2000 Ce fac daca fostul proprietar a recuperat taxa dupa ce a vandut masina? Caz in cauza: Am cumparat masina in ianuarie 2013. La inmatriculare, am fost la fisc ... (vezi toată discuția)
Taxa auto de mediu marian51 marian51 Am cumparat un aututurism pentru care sa platit taxa de poluare.Nu eu am platit taxa ,vanzatorul a platit-o. Fiind noul proprietar pot cere restituirea taxei ... (vezi toată discuția)
Taxa auto la contractul de vanzare cumparare yocosty yocosty In cazul cumpararii unui autovehicul SH inmatriculat in Ro pentru care s-a platit taxa de inamtriculare/poluare, cum se poate trece in contract faptul ca ... (vezi toată discuția)