avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SC pe numele altcuiva
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SC pe numele altcuiva

Buna ziua!

Datorita faptului ca nu am implinit varsta majoratului, nu am capacitate de exercitiu deplina, iar potrivit Codului Civil, nu pot avea o functie de conducere in cadrul unei entitati.

Intrebarea mea este: caror riscuri ma expun folosind pe altcineva drept asociat unic (doar in acte)?
Dansul va semna toate documentele, el va fi reprezentantul legal, dar eu ma voi ocupa de activitatea companiei.

Va rog sa imi furnizati un raspuns cat mai detaliat pentru a cunoastencaror riscuri ne expunem atat eu, cat si viitorul detinator al companiei.

Va multumesc! :))
Cel mai recent răspuns: edigta1 , utilizator 10:58, 6 Iulie 2014
Depinde de dvs cata incredere aveti in acea persoana pe care doriti sa o folositi in acest scop.
Riscurile sunt majore,deoarece calitatea de asociat unic "doar in acte " inseamna totul,mai exact,poate lua toate deciziile,poate semna toate documentele,chiar si fara acceptul dvs,deoarece,legal nu ati fi implicata in nici un mod in acea societate.
Pe de alta parte,aveti certitudinea ca persoana in cauza este decisa sa accepte acest compromis,asumanadu-si toate obligatiile ce s-ar naste ca urmare a activitatii sale?
Da, am increderea si certitudinea ca dansul va accepta aceste lucruri. Dansul nu are nici macar un stres in ceea ce priveste propunerea mea, e total de acord si repet, am incredere in aceasta persoana.
Ceea ce as fi dorit sa stiu este ce dificultati as intalni pe parcursul desfasurarii activitatii. De exemplu ar trebui neaparat ca administratorul sa se prezinte la controalele garzii financiare (acesta nu va avea absolut nicio treaba cu activitatea in afara de semnaturi sinasmvrea sa ma prezint eu la aceste controale in calitate de angajat) ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare administrator societate Irinel Antoniu Irinel Antoniu Speta e: societate cu 2 asociati egali si administratori cu puteri depline, aflati in conflict. Pe rol sunt mai multe actiuni: dizolvare/excludere/retrafere... ... (vezi toată discuția)
Cum reintru in drepturile de administrator gbio2008 gbio2008 buna ziua tuturor, situatia mea este urmatoare: am acceptat acum 2 ani datorita unor conditii sa fiu administrator si asociat unic la un SC. In calitate de ... (vezi toată discuția)
Salariu in calitate de asociat unic doina ban doina ban In calitate de asociat unic al unei SRL fara angajati pot primi salariu sau indemnizatie lunara asimilata salariului ? (vezi toată discuția)