avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cota sotiei supravietuitoare in cazul imobilului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cota sotiei supravietuitoare in cazul imobilului mostenit de defunct

In timpul celor 40 ani de casnicie,sotul a primit o mostenire.
Dupa decesul sotului,mie ca sotie ce-mi revine din aceasta mostenire,tinand cont ca avem un copil.Ce parte imi revine mie din aceasta mostenire a sotului meu si parte revine copilului nostrum?

Multumesc de raspuns
Cu stima,
Elena
Cota sotului supravietuitor asupra bunurilor care nu fac parte din bunurile comune ale sotilor (dobandite in timpul casatoriei) este de 1/4.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil construit in timpul casatoriei- deces al unuia dintre soti- cote mostenire kadewe kadewe dupa decesul unuia dintre soti,mostenirea se imparte: 1/2-este al celuilalt sot, cealalta 1/2(partea defuntului) se imparte: 1/4 sotul supravietuitor 3/4 ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire ...elena ...elena Sotul meu are un copil dintr-o casnicie anterioara, plecat din tara , in varsta de 25 ani,De curand se intereseaza ca apartamentul in care locuiesc cu sotul sa ... (vezi toată discuția)
Mostenirea sotiei ContSters116875 ContSters116875 In cazul in care intr-o familie sotul decedeaza, ce cota parte dintr-o casa ii revine sotiei si cat celor doi copii (minori sau majori) ? Multumesc. (vezi toată discuția)