avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Plata impozit pe profit pentru factura neincasata?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Plata impozit pe profit pentru factura neincasata?

factura din luna a 3, neincasata, sunt platitor de tva la incasare.
am primit notificari de la anaf sa le platesc tva si impozitul pe profit. este normal, chiar daca eu nu am incasat nimic?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:51, 2 Iulie 2014
TVA-ul la incasare este scadent la 90 de zile, deci daca in termen de 90 de zile nu incasati oricum platiti TVA-ul. Impozitul pe profit se plateste indiferent daca ati incasat nu. ANAF-ul nu este interesat de situatia in care dvs. nu incasati, ei trebuie sa primeasca banii conform situatiilor contabile depuse.
Exista un motiv anume pentru incasati atat de greu? Asa ati negociat contractele?
Skybax a scris:

TVA-ul la incasare este scadent la 90 de zile, deci daca in termen de 90 de zile nu incasati oricum platiti TVA-ul. Impozitul pe profit se plateste indiferent daca ati incasat nu. ANAF-ul nu este interesat de situatia in care dvs. nu incasati, ei trebuie sa primeasca banii conform situatiilor contabile depuse.
Exista un motiv anume pentru incasati atat de greu? Asa ati negociat contractele?

De la 01.01.2014 termenul de 90 zile la T.V.A. la incasare a fost eliminat.

Daca se cere T.V.A., chiar daca nu s-au incasat banii, inseamna ca fost facut gresit decontul 300.

In ce priveste impozitul pe profit, acesta trebuie platit odata ce a fost emis factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la incasare - raportare trimestriala? alina.energygas alina.energygas Buna ziua, daca o societate este la Tva la incasare, declaratiille 300 si 394 se mai pot transmite trimestrial ?, sau se declara lunar, multumesc (vezi toată discuția)
Deducere tva sincer sincer Buna ziua, Sunt o firma cu TVA la incasare.In iunie 2012 impreuna cu alta firma am facut o lucrare;acea firma mi-a taiat mie fact. pt a-si incasa banii iar eu ... (vezi toată discuția)
Tva nedeclarat si nevirat dorusirb dorusirb buna ziua, dintr-o regretabila gresala, neatentie, sau prostie, contabila noastra nu a declarat tva-ul incasat pe bonurile fiscale emise din 2007 si pana in ... (vezi toată discuția)