avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Loviri fara martori- este suficient certificatul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Loviri fara martori- este suficient certificatul medico-legal?

Buna ziua

Daca doua persoane s-au batut si nu exista martiri, cel batut mai tare poate dovedi agresorul cu un certificat medicolegal ? Are sanse de a fi pedepsit cel care l-a batut ? daca nu sunt martori dosr un certificat medicolegal ?

Multumesc anticipat ?

PS PaRTEA VATAMATA TREBUIE SA II FACA PLANGERE PENALA AGRESORULUI ?
Cel mai recent răspuns: Romeo Valentin , Expert judiciar 13:29, 3 Iulie 2014
Fara martori este foarte complicat.
Nu este suficient certificatul IML.
Trebuie facuta plangere penala.
Dar agresorul poate fi dus la detectorul de minciuni ?
Proba cu detectorul este valabila in instanta ?
Nu poate fi obligat.
Detectorul de minciuni e bun doar in filme... in rest, nu se poate admite ca fiind proba, doar in anumite cazuri poate exista o expertiza, care intr-un final totul e inutil.

Se considera ca testul poligraf reprezinta o obligatie a inculpatului de a-si proba nevinovatia, ceea ce e ilegal, se incalca principiul prezumtiei de nevinovatie.

Daca nu exista martori, care pe care se acuza? Am inteles ca amandoi sunt batuti, amandoi pot sa-si scoata certificat. Sfatul meu: apelati la mediator.
multumesc de sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare referitoare la detectorul de minciuni donpedros donpedros am avut un necaz in familie.au intrat hotii(hotul !?)in casa unei rude furand o suma de bani(agoniseala de o viata).sau luat amprente,au fost interogati ... (vezi toată discuția)
Purtare abuziva agenti de paza club ionell2014 ionell2014 buna ziua! am o intrebare: am fost lovit, batut de agentii de paza a unui club, am fost si am depus plangere la politie, dar nu am avut timp sa merg iml pt ... (vezi toată discuția)
Detector de minciuni FLORIN RADU FLORIN RADU salut, am si eu o problema de ridicat. stim ca in unele procese penale se admite proba cu detectorul de minciuni mai stim ca in C. pr. pen. nu exista ... (vezi toată discuția)