Acum 2 ani am mai facut o procura de la acelasi grefier si la pasapoarte ni s-a spus ca nu sunt in masura sa faca procuri, chiar si la vama la aeroport am intampinat dificultati dar pana la urma ne-au lasat sa trecem.
N-am mai auzit de grefieri care sa faca procuri, poate lucreaza si cu un notar.
Procura trebuie apostilata cu apostila de la Haga, altfel ma indoiesc ca o sa fie luata in considerare. In tara va trebui sa o traduceti, legalizati si autentificati la un notar.
Sa va trimita si copia dupa CI odata cu procura ca sa o aratati la ghiseu cand depuneti actele.
Pe procura trebuie sa fie trecute ambele motivele pentru care a fost intocmita: depunerea actelor pentru pasaport + ridicarea pasaportului.
Nu va poate face si declaratia acord de iesire din tara pentru ca pe ea trebuie trecut numarul pasaportului si data eliberarii lui or dvs. nu aveti cum sa ii spuneti acele date iar pe baza procurii pentru pasaport ma indoiesc ca veti reusi sa plecati cu copilul. Banuiesc ca data trecuta cand ati iesit ati avut declaratie acord pentru iesire din tara, nu procura cum aveti nevoie acum (atunci pasaportul copilului era in termen).