avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Procura pentru pasaport copil cu date din CI vechi si ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Procura pentru pasaport copil cu date din CI vechi si domiciliu schimbat

Buna ziua,
Sotul este plecat la munca in Italia, si vrea sa faca o procura ca sa merg cu copilul acolo sa rezolvam o problema si trebuie sa plec cat mai repede. Am gasit pe cineva care are functia de grefier la trbunalul din San Remo si a spus ca ne poate face o procura. Ideea este ca eu acum am CI la schimbat deoarece aveam domiciliul in Constanta si acum ne-am mutat in Bucuresti si il primesc abia dupa data de 9 iulie, dar ni s-a spus ca ne poate face procura acum cu datele din CI vechi. As dorii sa stiu daca este corect acest lucru, si sa nu cumva sa intampin probleme cand merg sa fac pasaportul copilului. Procura este pe datele din CI vechi iar eu ma legitimez cu un alt CI, datele sunt schimbate chiar si adresa. Pasaportul copilului vechi expirat este facut in Constanta.
Acum 2 ani am mai facut o procura de la acelasi grefier si la pasapoarte ni s-a spus ca nu sunt in masura sa faca procuri, chiar si la vama la aeroport am intampinat dificultati dar pana la urma ne-au lasat sa trecem.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:31, 4 Iulie 2014
Cartea de identitate este expirata sau se afla inca in termenul de valabilitate?
Cartea de identitate este data la politie din data de 24 iunie si pe 9 iulie se va emite o noua CI. Am schimbat CI deoarece am schimbat domiciliul din Constanta in Bucuresti, iar procura va fi facuta in perioada cand CI este la politie iar eu am solicitat procura pe o copie a CI cu domiciliul in Constanta.
CI era valabila.

Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2014
cristina_verbal, utilizator

Acum 2 ani am mai facut o procura de la acelasi grefier si la pasapoarte ni s-a spus ca nu sunt in masura sa faca procuri, chiar si la vama la aeroport am intampinat dificultati dar pana la urma ne-au lasat sa trecem.

N-am mai auzit de grefieri care sa faca procuri, poate lucreaza si cu un notar.
Procura trebuie apostilata cu apostila de la Haga, altfel ma indoiesc ca o sa fie luata in considerare. In tara va trebui sa o traduceti, legalizati si autentificati la un notar.

Sa va trimita si copia dupa CI odata cu procura ca sa o aratati la ghiseu cand depuneti actele.
Pe procura trebuie sa fie trecute ambele motivele pentru care a fost intocmita: depunerea actelor pentru pasaport + ridicarea pasaportului.
Nu va poate face si declaratia acord de iesire din tara pentru ca pe ea trebuie trecut numarul pasaportului si data eliberarii lui or dvs. nu aveti cum sa ii spuneti acele date iar pe baza procurii pentru pasaport ma indoiesc ca veti reusi sa plecati cu copilul. Banuiesc ca data trecuta cand ati iesit ati avut declaratie acord pentru iesire din tara, nu procura cum aveti nevoie acum (atunci pasaportul copilului era in termen).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura calatorie facuta in italia mariana2011 mariana2011 am plecat din italia impreuna cu copilul meu de 7 ani,inainte de plecarea noastra de acolo tatal copilului mi-a facut mie(mama)doua procuri la un notar italian ... (vezi toată discuția)
Inscrierea copilului nascut in ecuador jerry_alexandru jerry_alexandru Buna seara...am o intrebare de 100 de puncte cum se zice...traiesc de aproape 6 ani in Ecuador...si in 6 septembrie 2012 am nascut un baietel. Tatal baiatului ... (vezi toată discuția)
Procuri facute in alta tara pentru iesirea copilului minor din tara Isabela_bv Isabela_bv Situatia este urmatoarea: copilul meu este in tara, la bunicii lui. Eu sunt stabilita intr-o tara iar tatal lui in alta tara. Doresc peste 2 luni sa aduc ... (vezi toată discuția)