avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fãrã preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fãrã preaviz

Bună ziua ! Am și eu o problemă . De câteva zile , nu m-am putut prezenta la locul de muncă , din motive medicale ! Am anunțat , am avut o cerere de CFS pt 2 zile , apoi le-am spus că le duc adeverință de la medicul la care am fost ! Acum , se pare că secretara patronului face pe `` prostul `` și spune că nu am anunțat , deși șeful de unitate știa , la fel ca și colegii mei ! Acum , pe baza faptului că `` nu am anunțat-o `` pe d-na secretară , am fost convocată la o ședință-comisie disciplinară , ca motiv având lipsa de la servici în mod repetat . Eu , vreau să-mi pun demisia ... sunt multe lucruri ce se întâmplă acolo , și mie îmi cam ajung ... după ce muncim mai mult de 16 ore , luăm și salarii jalnice : minimul pe economie . Ne mint că ne dau bonusuri , că vom primi mai mult încă de anul trecut ... iar eu , mâine , la comisia disciplinară , îmi depun demisia . O să-mi cer , bineînțeles , drepturile : cele 9 zile din concediu de odihnă plătit , salariul pe o lună ( noi luăm salariul pe 25 , dar pe luna anterioară ) , și să îmi fie plătite cele 18 zile care trebuia să le primim toți , adică o zi plătită pe lună , de liber . Nimeni nu le-a văzut ! Dar vreau să mi se facă și lichidarea , nu să aștept până luna următoare , așa cum spun ei , chiar dacă mi se încheie azi contractul de muncă ... Mă puteți ajuta cu niște sfaturi ? :-S doar să nu-mi spune-ți să nu îmi dau demisia :))
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:46, 3 Iulie 2014
1 Lichidarea la zi nu exista.

2. Incetarea c.i.m. fara preaviz se poate face in urmatoarele situatii:
-incetarea c.i.m. in baza art.55 lit.b C.mun. -acordulpartilor

- incetarea c.i.m. in baza art.81 alin.8 C.mun. - demisie fara preaviz - Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

3 absente nemotivate - desfacere c.i.m. andrei_coma andrei_coma Un amic a lipsit de la locul de munca deoarece a intervenit ceva urgent si a trebuit sa plece lipsind nemotivat 3 zile. Nu a anuntat pe nimeni pt ca era nou ... (vezi toată discuția)
Instiintare preaviz Oliviu22 Oliviu22 Dupa ce m-am intors inainte de termenul dorit de angajator dintr-o delegatie in afara tarii, acesta \"m-a rugat\" sa demisionez. Am acceptat sa demisionez cu ... (vezi toată discuția)
Demisie theo_blonda theo_blonda in ce circumstante angajatorul privat iti poate desface contractul de munca cu litera I. Ca angajat am dreptul sa plec fara preaziv? Mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)