avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Asigurarile refuza despagubire casa incendiu, viciu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Asigurarile refuza despagubire casa incendiu, viciu constructie

In sept. 2011 am cumparat o casa de la o PF si in dec 2011 a avut loc un incendiu care a distrus jumatate din casa. Precizez ca aveam asigurare de locuinta .In urma analizei dosarului de dauna acestia justifica refuzul de despagubire ca fiind un defect de constructie asa cum au scris pompierii in actul de interventie - defect constructie cos centrala din contructie, neizolare materiale inflamabile etc.Intre timp am refacut casa din surse proprii si am si vandut-o. E tarziu sa mai fac actiune impotrica pF care mi-a vandut casa si care a si construit-o?
Ultima modificare: Joi, 3 Iulie 2014
UA, utilizator
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 06:55, 4 Iulie 2014
opinia mea este ca asiguratorul trebuie ca va despagubeasaca

dvs v-ati asigurat riscul iar dansii evenimentul asupra bunului
Societățile de asigurare își asumă riscul doar pentru prejudiciile cauzate de evenimentele prevăzute în contractul de asigurare.

De regulă, viciile de construcție datorare culpei constructorului nu sunt asigurare. Dacă întradevăr incendiul a fost cauzat de un viciu de construcție, asiguratorul nu acordă despăgubiri.

În speța prezentată, persoana prejudiciată se poate îndrepta împotriva vânzătorului pe temeiul garanției pentru viciile ascunse cu condiția ca cel prejudiciat să nu fi cunoscut viciul respectiv la momentul în care a cumpărat imobilul.

Din datele prezentate se pare că dreptul la acțiune nu este prescris, deci puteți chema în judecată pe vânzător pentru a vă despăgubi în temeiul garanției pentru vicii ascunse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire contract vinzare cumparare susi_dan susi_dan buna ziua.,am cumparat o casa acum 3 ani ,iar ,acum am constatat ca avea vicii ascunse.,adica nu s-a respectat proiectul de mansardare,nici la constructia ... (vezi toată discuția)
Garantie auto Gabriel-Madalin Gabriel-Madalin Buna ziua. Abia am cumparat o masina second hand in sistem leasing printr-un dealer care acesta a oferit garantie 3 luni in contract dupa spusele lui doar ... (vezi toată discuția)
Teapa pe olx gigiion2 gigiion2 Buna ziua , am cumpărat un telefon pe olx , a fost probat la achizitie si telefonul mergea , imediat dupa ce vânzătorul a plecat am aflat ca are defecte ... (vezi toată discuția)