avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poti avea castig de cauza?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poti avea castig de cauza?

Poti avea castig de cauza in cazul unui litigiu de munca privind anularea deciziei de concediere in baza art.65(1) din codul muncii?Desigur ma refer la situatia in care esti asistat de un avocat si gandindu-ma in special la sintagma:trebuie sa aiba o cauza reala si serioasa,etc.Din practica dumneavoastra ,exista sanse intr-un asemena proces?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:25, 13 Mai 2009
exista si situatii in care salariatul concediat poate avea castig de cauza. depinde foarte mult de cat de ”reala si serioasa„ a fost concedierea si de probele pe care le are angajatorul care a luiat masura concedierii
1. Este foarte greu de dovedit ca desfiintarea postului nu are o cauza reala si serioasa. Angajatorul stie mai bine care sunt problemele sala si poate oricand modifica structura organizatorica a firmei in interesul sau.
2. Consider ca sansele de a castiga un asemenea proces sunt aproape de zero (as zice chiar nule), chiar daca ati avea cel mai bun avocat pe dreptul muncii ("cauza reala si serioasa" nu este definita in Codul muncii si are o paleta larga de exprimare).
3. Daca ati castiga un asemenea proces ce veti face (daca veti fi reincadrat in unitate)? Vi se va face imediat o concediere pe alt motiv.
4. Tineti asa de mult la acest loc de munca?!
dar daca angajatului nu i s-a acordat preaviz? Pur si simplu, din orgoliul directorilor, daca salariatul nu a acceptat un alt post situat la 70 km. - nu este vorba de detasare dau delegare - a primit actul de desfacere al cim la intoarcerea din concediul de odihna. Motivatia nu este economica.
Multumesc!
Si in care temei i s-a desfacut contractul de munca ? Concedierea in temeiul art. 65 (1) este precedata obligatoriu de preaviz.
in temeiul art. 65 (1) - desfiintare de post. Angajatului i s-a zis verbal ca se considera zilele lucrate (5 zile) de dupa c.o. preaviz iar in decizie nici nu se pomeneste de preaviz, la lichidare nici nu s-au recompensat prin bani - deci nu s-au platit...
multumesc

Alte discuții în legătură

Consecinte angajator concediere conf. art. 65, alin.1 paulabratila paulabratila Buna ziua, as dori sa stiu care sunt consecintele la care este supus angajatorul, daca concediaza un angajat in baza Legii 53/2003, art. 65, alin.1. Stiam ... (vezi toată discuția)
Angajat santajat sa semneze reducerea salariului mihaipavel mihaipavel Mi s-a impus sa semnez un act aditional cu reducerea salariului la jumatate, si deoarece nu am acceptat m-au anuntat ca voi fi concediat prin desfiintarea ... (vezi toată discuția)
Concediere din vina angajatorului free33mind free33mind Buna ziua! Asi dori sa stiu daca este corect sa ti se spuna ca daca nu pleci de la firma la care esti angajat atunci ti se desface CIM pe motiv ca s-a ... (vezi toată discuția)