avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poti avea castig de cauza?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poti avea castig de cauza?

Poti avea castig de cauza in cazul unui litigiu de munca privind anularea deciziei de concediere in baza art.65(1) din codul muncii?Desigur ma refer la situatia in care esti asistat de un avocat si gandindu-ma in special la sintagma:trebuie sa aiba o cauza reala si serioasa,etc.Din practica dumneavoastra ,exista sanse intr-un asemena proces?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:25, 13 Mai 2009
In acest caz, foarte simplu: contestarea deciziei de concediere prin instanta, ocazie cu care cereti si drepturile salariale restante. Cereti si acel salariu compensatoriu prevazut in CCM national. Daca lucrati in sectorul comert, cele 2 salarii compensatorii, prevazut in CCM la nivel de ramura.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2009
pakos, utilizator
Unii angajatori ori sunt prosti,ori isi considera angajatii prosti...
:offtopic:
Sunt si angajatori prosti (in sensul ca nu cunosc legile si nici nu vor asta).
Cei mai multi cred ca angajatii lor sunt sclavii personali iar ei sunt cei mai destepti ("descurcareti") din lume.
Angajatii nu sunt prosti (chiar daca, la unii, nivelul de instruire este scazut), ei au, din nastere, un simt al dreptatii care este mai presus de orice lege scrisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consecinte angajator concediere conf. art. 65, alin.1 paulabratila paulabratila Buna ziua, as dori sa stiu care sunt consecintele la care este supus angajatorul, daca concediaza un angajat in baza Legii 53/2003, art. 65, alin.1. Stiam ... (vezi toată discuția)
Angajat santajat sa semneze reducerea salariului mihaipavel mihaipavel Mi s-a impus sa semnez un act aditional cu reducerea salariului la jumatate, si deoarece nu am acceptat m-au anuntat ca voi fi concediat prin desfiintarea ... (vezi toată discuția)
Concediere din vina angajatorului free33mind free33mind Buna ziua! Asi dori sa stiu daca este corect sa ti se spuna ca daca nu pleci de la firma la care esti angajat atunci ti se desface CIM pe motiv ca s-a ... (vezi toată discuția)