avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere al doilea copil

Buna ziua! Puteti sa ma ajutati, va rog, cu o informatie? Sunt in concediu de crestere pentru primul copil pana in ianuarie 2015. Daca nasc al doilea copil undeva in iunie, iulie 2015 beneficiez de indemnizatie pentru acesta, in conditiile in care ma intorc la serviciu pentru doar 3-4 luni (ar trebui sa intru in prenatal undeva prin aprilie), iar cei de la servici nu ma pot da afara timp de 6 luni de la intoarcerea din concediul pentru primul copil? Stiu ca se ia in considerare media veniturilor pentru ultimele 12 luni, dar daca eu merg la servici doar 3-4 luni, se tine cont de contributiile anterioare primului concediu sau cum se procedeaza?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:43, 4 Iulie 2014
1. Deoarece veti naste al doilea copil dupa ce se termina CCC1 pentru a intra in CCC2 veti p[roceda la fel cum ati procedat cand ati intrat in CCC1.

2. Veti intra mai intai in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = prenatal si postnatal) dupa care veti intra in CCC2.

3. Indemnziatia pentru CCC2 se calculeaza avand in vedere veniturile din cele 12 luni eligibile, venituri care provin din indemnizatia pentru CCC1, salarii si indemnizatia pentru concediul de sarcina (prenatal).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul cic al 2-lea copil carmenlazar carmenlazar Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Am un copil care in 16.07.2015 va implini 2 ani. M-am intors la serviciu in 12.06.2015. Urmeaza sa nasc al ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie pt ccc2 + realizare venituri concediu medical/prenatal ??? english_teacher english_teacher Buna ziua, Sunt in CCC pana pe data de 24 martie 2016 adica pana la implinirea varstei copilului de 1an si 11 luni.Sunt insarcinata din nou urmand sa nasc ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cresterea copilului lacramioaraepure lacramioaraepure Buna ziua! Sunt mamica unui copil de 1 an si 11 luni care pe data de 9 iulie va implini 2 ani9. Pe data de 6 iunie 2014 m-am intors la serviciu. Sunt ... (vezi toată discuția)