buna ziua
sunt economist in cadrul unei directii subordonate primariei din oras (am terminat stiinte economice - management)
colega de la compartimentul mediu intra in concediu de crestere copil, iar mie mi s-a impus sa-i preiau atributiile (cumul de functii, doar la indatoriri si raspunderi; nimic mai mult) ; aceasta veste am primit-o in sedinta din data de 30/06/2014
in cazul in care refuz preluarea acestor atributii/sarcini voi fi mutata disciplinar la alt compartiment sau mi se va IMPUNE demisia
poate directorul institutie sa taie si sa spanzure dupa bunul plac??? am sanse sa-l dau in judecata pentru daune morale???
va multumesc
Exista posibilitatea delegarii de competenta in sensul indicat de dvs.
Angajatorul nu va poate obliga sa va dati demisia .. in cazul in care se intampla acest lucru, aveti posibilitatea de a contesta in instanta decizia de incetare a raportului de munca.
Prin urmare , daca demisionati veti putea sa sesiza instanţa judecatoreasca, solicitand anularea demisiei, în cazul în care pretindeti ca demisia a fost provocata de angajator. Însa, în aceasta situaţie, va trebui sa dovediti, în condiţiile dreptului comun, existenţa unui viciu de consimţamant - eroare, dol sau violenţa.
Modificarea locul şi felul muncii cu titlu de sanctiune disciplinara dureaza intreaga perioada in care salariatul se afla in situatia care impune masura de modificare temporara a locului si felului muncii.
va multumesc pt raspunsul,
dar mai am o nelamurire - chiar daca nu am pregatirea necesara (facultatea de inginerie a mediului) tot ma poate obliga, forta sa semnez decizia de numire pe post si fisa postului??? de fapt directorul vrea sa dea 2 dispozitii pentru acest post (o dispozitie pentru mine, alta dispozitie, cu aceleasi prevederi, pentru o colega care ocupa un post pe perioada determinata)
la mediu se raporteaza tot felul de situatii lunare, trimestriale, anuale, se organizeaza tombole masluite, dispar DEEE-urile din depozit (adica hartiile trebuie cosmetizate), etc.
Demisieabuziva
aselajusto
lucrez la o firma de tranport si de o luna de zile masina pe care am lucrat este in servis acuma ca masina sa terminat a pus pe alt coleg pe masina.incazul in ... (vezi toată discuția)