avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 18 / 1991 - terenuri pe care sunt construite ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 18 / 1991 - terenuri pe care sunt construite blocuri de locuinte

O universitate de stat a obtinut niste terenuri in baza legii 18 / 1991, acestea fiind proprietate privata. In prezent, pe terenurile respective sunt construite blocuri de locuinte. Cum se pot revendica terenurile respective si cat timp? Se aplica pur si simplu acţiunea în revendicare imobiliara bazata pe dreptul de proprietate privata sau trebuie sa se procedeze altfel?
Cel mai recent răspuns: marza_alexa , utilizator 08:35, 21 Mai 2009
pai eu sunt angajata Universitatii. Eu am pus problema asta in beneficiul universitatii, adica cum si in ce conditii isi poate revendica Universitatea terenurile respective.
Titlui III - despre care vorbim - permite oricarei persoane sa solicite anularea ..... daca vorbim de nulitati absolute.
Apoi .... astfel cum am mai raspuns .... pentru a lamuri cum puteti revendica terenurile respective ar trebui sa raspundeti la intrebarile din primul topic.
Adica ....Regula generala este insa ca accesoriul urmaza principalul. Unde principalul este terenul si accesoriul caldirea. Sigur .. de aici se pot face miliopane de discutii despre buna/reaua credinta, data constructiei, intabulare sau nu ... samd ...
Si mai simplu spus .... de vreme ce aveati titlu de proprietate pe teren .... de ce nu v/ati opus la edificarea blocurilor ... ? Ati avut vreodata posesia suprafetelor de teren?
V/ati intabulat dreptul de proprietate?
Cand au fost ridicate aceste constructii ... ?
Cei care au ridicat costructiile au intabulat vreun drept de proprietate pentru acest teren ?
Autorizatiile de constructie corespund acestei suprafete?
Nu e suficient sa spuneti ca nu stiti. Va trebui sa va interesati si dupa ce aveti raspuns la toate aceste prime intrebari putem sa furnizam o solutie concreta si corecta ....
s-a schimbat natura problemei. Se pare ca terenurile respective au fost in patrimoniul Fostului Institut Pedagogic, care in 1990 s-a transformat in Universitate de stat. Dar acele terenuri au fost expropriate pt cauza de utilitate publica, undeva in perioada 1963 - 1968. Din cate am inteles, nu s-a dat nici o despagubire, dar acum incerc sa obtin decretele prin care s-a facut exproprierea. Dar este dificil, pentru ca fiind vorba de o perioada de timp destul de mare de cand s-a facut exproprierea, este dificil de identificat locatia acestor acte. Va rog sa imi spuneti, in afara de aceste decrete, ce acte considerati ca mi-ar mai fi utile pentru a face lumina in situatia asta. Mentionez ca pana acum avem doar niste planuri de situatie din 1963 si din 1973 si o corespondenta a institutului pedagogic pe marginea anumitor terenuri, dar care nu prea are semnificatie.
Si inca o precizare. Situatia aceasta a fost descoperita acum de curand, de aceea deocamdata nu avem prea multe informatii, dar incercam sa obtinem toate informatiile ce ni se pot da.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2009
marza_alexa, utilizator
Pentru inceput v-as sugera sa mergeti la Primarie si sa solicitati un istoric al acestei adrese.
Apoi la cadastru sa verificati daca surafata de teren pe care intentionati sa o revendicati este intabulata pe numele cuiva si in baza caror acte.
la cadastru a fost cineva si i s-a zis ca ei nu au tinut niciodata evidenta terenurilor din intravilan... acum se incearca la primarie, la consiliu si eventual, daca este nevoie la arhivele nationale pentru a afla mai multe informatii.

Alte discuții în legătură

Actiune rectificare titlu proprietate danutelu danutelu Detin un titlu de proprietate pentru un teren si in registru agricol figurez cu o suprafata mai mare decat in titlu. Pot formula o actiune pentru rectificare ... (vezi toată discuția)
Se intoarce istoria, vin boierii :) vdk vdk Tatal meu are un teren intravilan liber la tara prin vanzare cumparare prin notar de la tatal lui (bunicul meu). Bunicul meu avea terenul cu titlu de ... (vezi toată discuția)
Va rog urgent un raspuns ! stelutaalistar stelutaalistar Detin un teren de 5000 mp extravilan in proprietate in baza legii 18/1991.Am titlul de proprietate din anul 1994.De atunci platesc impozit pe acest teren. Am ... (vezi toată discuția)