avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Revizuirea
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Revizuirea

Buna,am pierdut un proces civil si in recurs cu ceva terenuri,anulare act,as vrea sa stiu daca pot face cerere de revizuire si daca trebuie timbrat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 17:59, 7 Iulie 2014
Îmi pare rău, dar cererea de revizuire va fi respinsă ca inadmisibilă.

Revizuirea are ca obiect numai hotărâri rămase definitive în apel sau prin neapelare, precum și hotărâri date de o instanță de recurs, atunci când evocă fondul. Cererile de revizuire formulate împotriva altor hotărâri judecătorești vor fi respinse ca inadmisibile.

Potrivit literaturii de specialitate, se consideră că o hotărâre pronunțată în recurs evocă fondul, deci este susceptibilă de revizuire, atunci când instanța a admis recursul, a casat sau modificat hotărârea primei instanțe și a pronunțat o hotărâre pe fondul cauzei. O hotărâre prin care recursul a fost respins ca nefondat nu evocă fondul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de revizuire împotriva unei hotãrâri de respingere a recursului _Oana_ _Oana_ Buna seara! Va rog sa fiti amabili, si va rog sa ma lamuriti intr-o chestiune juridica si anume, intr o cauza ce are ca obiect restituire taxa auto, ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare manuelaturcu manuelaturcu Buna dimineata, Va rog sa ma ajutati ! Am avut un recurs la Curtea de Apel Pitesti . Instanta s-a mai pronuntat intr-o cauza asemanatoare cu a mea , ... (vezi toată discuția)
Recurs-revizuire ionut c ionut c Buna Ziua! As dori sa aflu daca mai exista si alta cale de atac dupa judecarea revizuirii ! La momentul actual,detin o hotarare definitiva si irevocabila ... (vezi toată discuția)